Werkgelegenheidskenmerken

De social profit is een uitgesproken vrouwelijke sector. Maar liefst 78,3% van de medewerkers in de social profit is een vrouw, terwijl dit gemiddeld op de Vlaamse arbeidsmarkt 49,7% is. 

Eén op drie van de medewerkers in de social profit (34,3%) is een vijftigplusser. Hiermee is de medewerkerspopulatie in de social profit ouder dan gemiddeld op de Vlaamse arbeidsmarkt, waar het percentage vijftigplussers op 32,1% ligt. In de social profit werken er per 100 vijftigplussers, 54 medewerkers jonger dan dertig jaar, terwijl er dit gemiddeld 58 zijn op de Vlaamse arbeidsmarkt. De groei van het aantal medewerkers van vijftig jaar en ouder heeft zich het afgelopen decennium (2011-2021) in de social profit (+64,2%) veel sterker voltrokken dan gemiddeld op de Vlaamse arbeidsmarkt (+43,1%). 

Bijna de helft van de medewerkers in de social profit (43,8%) is hooggeschoold, wat iets meer is dan gemiddeld op de Vlaamse arbeidsmarkt (42,3%).

Bijna een op zeven (13,8%) van de medewerkers in de social profit heeft een migratie-achtergrond (1,7% van de medewerkers is een niet-Belg van buiten de EU, 2,9% een niet-Belg met een EU-nationaliteit en 9,2% een nieuwe Belg), terwijl dit gemiddeld 18,2% bedraagt op de Vlaamse arbeidsmarkt.

Deze cijfers worden twee keer per jaar geactualiseerd. De laatste update gebeurde in september 2023.

Geslacht

Leeftijd

Leeftijd (detail)

Nationaliteit

Deeltijds

Omvang deeltijds

Statuut

Onderwijsniveau

Huishoudtype

Ik help je graag

Dirk Malfait

Dirk Malfait

Beleidsadviseur arbeidsmarkt en onderwijs

Stel je vraag