YOU-P lanceert eerste aankoopplatform van en voor sociale ondernemingen

YOU-P lanceert eerste aankoopplatform van en voor sociale ondernemingen

De koopkracht van je werknemers verhoog je natuurlijk in de eerste plaats via het loon en extralegale voordelen zoals maaltijdcheques en cafetariaplannen. Maar je kunt ook iets extra doen zoals het aanbieden van aankoopkortingen in winkels of webshops.

YOU-P (spreek uit: ‘Joepie!’) is zo een nieuw voordeelplatform. Opgericht door sociale ondernemingen en exclusief toegankelijk voor personeel uit sociale ondernemingen.

Opgericht door sociale ondernemingen?

YOU-P is een nieuwe dienst van COLLECTIEF, een coöperatieve samenwerking van uitsluitend sociale ondernemingen. Op dit moment zijn 115 ondernemingen, organisaties of instellingen aangesloten.

Welke aankoopvoordelen?

In het YOU-P voordelenplatform zijn honderden voordelen en aankoopkortingen opgenomen. Van grote winkelketens tot kleinere lokale handelaars. Je kunt er voeding, kleding, doe-het-zelfmaterialen, gereedschappen, elektrotoestellen, vervoer (auto, fiets,...), decoratie, wellness, sportartikelen, bioscoop-tickets, pretparktickets, reizen, restaurants, verzekeringen en nog veel meer vinden.

Ook voor vrijwilligers en bestuurders

Elke onderneming die aansluit bij YOU-P kan zelf kiezen om naast het personeel in loondienst ook de vrijwillige medewerkers en/of de bestuurders toegang te verlenen tot de aankoopvoordelen van YOU-P. Een mooie extra attentie en blijk van waardering voor de onbetaalbare inzet en waarde van deze mensen.

Wat kost het?

Het gebruik van YOU-P is voor de personeelsleden volledig gratis.

De werkgever betaalt als coöperant van COLLECTIEF een jaarlijkse administratiekost die afhankelijk is van het aantal werknemers. Gemiddeld is dit 1 euro per werknemer per jaar, met een maximum van €500 per onderneming.

Wil je meer weten over YOU-P?

Neem een kijkje op de website www.collectief.coop! Of vraag meteen een berekening op maat van jouw onderneming aan.

Lees ook

Employer branding: jouw aantrekkelijkheid als werkgever

Employer branding: jouw aantrekkelijkheid als werkgever

Jouw aantrekkelijkheid als werkgever wordt in grote mate bepaald door het imago dat je hebt in de buitenwereld. Om een magneet te zijn voor (potentiële) me…

Employer branding: tips en tricks

Employer branding: tips en tricks

Employer branding, een hip begrip voor al wie op zoek is naar personeel en hen graag wil behouden.

Echt het verschil maken met inclusief ondernemen

Echt het verschil maken met inclusief ondernemen

“Ja, we maakten een vreugdedansje toen we een ‘go’ kregen”, zeggen Kirsten D’Hooghe en Katleen Schueremans."

Raad van bestuur vzw en andere beleidsorganen: wie doet wat?

Raad van bestuur vzw en andere beleidsorganen: wie doet wat?

Leiderschap is de gedeelde verantwoordelijkheid van de directie, algemene vergadering en raad van bestuur van een vzw. Het komt er in de eerste plaats op aan om …