Buig beperkingen op je werkvloer om tot kansen

Buig beperkingen op je werkvloer om tot kansen

We zijn allemaal op zoek naar zogenaamde ‘witte raven’. En toch kijken we amper verder dan we op het eerste gezicht kunnen zien. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan mensen met een beperking? Zie je enkel de arbeidsbeperking? Dan blijven je opties beperkt. Kijk liever naar talenten. Die zijn onbeperkt. Benieuwd? We laten je de opportuniteiten zien in onze gids voor werkgevers 'buig beperkingen op je werkvloer om tot kansen'

In 2020 gaf immers 14,3% van de bevolking tussen 15 en 64 jaar in Vlaanderen aan enige of ernstige hinder tijdens de dagelijkse bezigheden te ervaren door een handicap, een langdurige lichamelijke aandoening of een langdurige lichamelijke ziekte. Maar slechts een minderheid van deze mensen is aan de slag. En er is een grote krapte op de arbeidsmarkt. Tijd dus dat werkgevers en mensen met een handicap elkaar vinden.

Ga jij de zoektocht mee aan?

Wie weet heb je wel goesting om iemand met een arbeidsberpeking aan te werven? Maar is het misschien nog te onbekend terrein voor jou en je onderneming?

Of staan jij en je onderneming wel al verder? Maar zit je toch nog met veel vragen? Je stoot misschien wel zoals veel werkgevers tegen een aantal (op te lossen) situaties.

Ook als je niet op zoek bent naar nieuwe medewerkers kan de gids jou misschien nog op weg helpen. Wie weet kom jij of één van je medewerkers zelf wel eens in aanraking met een beperking? Ook dan kan je van de brochure leren. 

De gids, een overzichtelijke handleiding

Buig beperkingen om tot kansen-gids Verso

De gids is een uitgebreide, maar overzichtelijke handleiding, waarin je informatie vindt over:

  • de zoektocht naar nieuwe medewerkers
  • ondersteuningskanalen
  • inclusief jobdesign
  • de voorbereiding op de werkvloer
  • praktijkvoorbeelden uit andere sociale ondernemingen 

Download hier de gids 'buig beperkingen op je werkvloer om tot kansen'

Dankzij de financiële steun van ESF hebben VIVO, Verso en GTB hun beste beentje kunnen voorzetten met het project “Onbeperkt Talent”. Dit project gaf de aanleiding tot onze informatieve gids voor werkgevers.

Lees ook

Analyseraster diversiteitsvragen

Analyseraster diversiteitsvragen

Je werknemer wil een religieuze of culturele praktijk kunnen beoefenen op de werkvloer. Dat vergt wat aanpassingen. Hoe ga je met die vraag om? 

Inclusief ondernemen is geen rocket science

Inclusief ondernemen is geen rocket science

Arbeidsmarkt-expert en docent-onderzoeker in HRM aan de Odisee Hogeschool Bart Moens geeft samen met Verso en andere partners mee vorm aan een project rond inclusie op de…

Diversiteit aan de trapeze

Diversiteit aan de trapeze

Bij de Gentse Circusplaneet hebben ze altijd hun diversiteitsbril op. “Jongeren leren hier jongleren en trucjes aan de trapeze, maar ze leren ook samenwerken."…

Echt het verschil maken met inclusief ondernemen

Echt het verschil maken met inclusief ondernemen

“Ja, we maakten een vreugdedansje toen we een ‘go’ kregen”, zeggen Kirsten D’Hooghe en Katleen Schueremans."