Mentaal welzijn op het werk

Mentaal welzijn op het werk

Je goed voelen op het werk is belangrijk, voor jezelf, je medewerkers en je organisatie. De federale overheid lanceert een campagne om mentaal welzijn bespreekbaar te maken.

Hoe voelen je medewerkers zich op het werk?

Spreek jij al over mentaal welbevinden met je medewerkers of is dit nog geen automatisme binnen de organisatie? Op de website www.ikvoelmegoedophetwerk.be vind je allerhande tips waarmee je aan de slag kan om mentaal welbevinden binnen jouw organisatie bespreekbaar te maken, op te nemen in het beleid en te verbeteren.

Onder de slogan “maak een afspraak met je medewerker” wil de overheid organisaties aansporen om echt werk te maken van het mentaal welbevinden van hun medewerkers.  Je maakt een concrete afspraak met je medewerker die het mentaal welbevinden ten goede komt en verspreidt de boodschap verder binnen je organisatie.

Hoe voel jij je op het werk?

Aan de hand van een laagdrempelige tool, ontworpen door wetenschappers van de KU Leuven, je je eigen stressniveau en risico op burn-out testen. Je doorloopt 3 vragenlijsten: stressniveau, risico op burn-out en je werkbeleving. Telkens krijg je naast het resultaat ook handvaten en tips aangereikt om mee aan de slag te gaan.

Je kan ook een afspraak met jezelf maken of verhalen lezen van ervaringsdeskundigen.

Lees hier meer artikels rond welzijn en gezondheid op het werk.

Lees ook

Onze meest gestelde HR-vragen

Onze meest gestelde HR-vragen

De social profit is een levendige sector met veel projecten en uitdagingen. En dus komen er bij Verso regelmatig vragen binnen, ook over medewerkersbeleid.

Checklist deconnecteren

Checklist deconnecteren

De arbeidsdeal garandeert het recht op deconnectie, wat zoveel betekent als het recht om na de werkuren niet gestoord te worden door het werk. IDEWE ontwikkelde een check…

Hoe een beleid van digitale deconnectie invoeren?

Hoe een beleid van digitale deconnectie invoeren?

Sinds 31 maart 2023 geldt het recht op deconnectie. Hopelijk heeft jouw onderneming hier al de nodige stappen rond gezet? 

Stress op het werk: oorzaken en oplossingen

Stress op het werk: oorzaken en oplossingen

Werkintensiteit, inclusief hoge werkdruk en tijdsdruk, is een belangrijke categorie van stressoren op het werk. Maar er komt nog veel meer bij kijken... Doctoraatsst…