De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

YOU-P lanceert eerste aankoopplatform van en voor sociale ondernemingen

YOU-P lanceert eerste aankoopplatform van en voor sociale ondernemingen

De koopkracht van je werknemers verhoog je natuurlijk in de eerste plaats via het loon en extralegale voordelen zoals maaltijdcheques en cafetariaplannen. Maar je kunt ook iets extra doen zoals het aanbieden van aankoopkortingen in winkels of webshops.

YOU-P (spreek uit: ‘Joepie!’) is zo een nieuw voordeelplatform. Opgericht door sociale ondernemingen en exclusief toegankelijk voor personeel uit sociale ondernemingen.

Opgericht door sociale ondernemingen?

YOU-P is een nieuwe dienst van COLLECTIEF, een coöperatieve samenwerking van uitsluitend sociale ondernemingen. Op dit moment zijn 115 ondernemingen, organisaties of instellingen aangesloten.

Welke aankoopvoordelen?

In het YOU-P voordelenplatform zijn honderden voordelen en aankoopkortingen opgenomen. Van grote winkelketens tot kleinere lokale handelaars. Je kunt er voeding, kleding, doe-het-zelfmaterialen, gereedschappen, elektrotoestellen, vervoer (auto, fiets,...), decoratie, wellness, sportartikelen, bioscoop-tickets, pretparktickets, reizen, restaurants, verzekeringen en nog veel meer vinden.

Ook voor vrijwilligers en bestuurders

Elke onderneming die aansluit bij YOU-P kan zelf kiezen om naast het personeel in loondienst ook de vrijwillige medewerkers en/of de bestuurders toegang te verlenen tot de aankoopvoordelen van YOU-P. Een mooie extra attentie en blijk van waardering voor de onbetaalbare inzet en waarde van deze mensen.

Wat kost het?

Het gebruik van YOU-P is voor de personeelsleden volledig gratis.

De werkgever betaalt als coöperant van COLLECTIEF een jaarlijkse administratiekost die afhankelijk is van het aantal werknemers. Gemiddeld is dit 1 euro per werknemer per jaar, met een maximum van €500 per onderneming.

Wil je meer weten over YOU-P?

Neem een kijkje op de website www.collectief.coop! Of vraag meteen een berekening op maat van jouw onderneming aan.

Schrijf je hier in om deel te nemen aan één van de e-infosessies met onder andere een demo van het voordeelplatform

Lees ook

Echt het verschil maken met inclusief ondernemen

Echt het verschil maken met inclusief ondernemen

“Ja, we maakten een vreugdedansje toen we een ‘go’ kregen”, zeggen Kirsten D’Hooghe en Katleen Schueremans."

Onze meest gestelde HR-vragen

Onze meest gestelde HR-vragen

De social profit is een levendige sector met veel projecten en uitdagingen. En dus duiken er regelmatig vragen op, ook over medewerkersbeleid.

Talentoscoop is er gewoon voor jou!

Talentoscoop is er gewoon voor jou!

Talentoscoop is een ESF-project van GTB en de Werkplekarchitecten in samenwerking met Verso, Howest en EPR. Ze luisteren naar wat jij nodig hebt. Misschien biedt diversit…