Kwetsbaar leidinggeven

Kwetsbaar leidinggeven

We leven en werken aan een hoog tempo. Overal zijn prikkels. Een stroom van informatie loopt continu binnen. Steeds meer mensen worstelen met de druk van elke dag en gaan op zoek naar zichzelf, naar stilte, naar een antwoord.

Hoe je daar als leidinggevende mee om kan gaan

An Dours, woordkunstenaar en een van de oprichters van BlinkOut heeft daar als leidinggevende voor zichzelf alvast een antwoord op. 

"Als ik een slechte dag heb, communiceer ik dat naar de personen met wie ik die dag rechtstreeks te maken heb. Het is niet nodig om alle collega’s ervan op de hoogte te brengen dat de baas zich vandaag niet goed voelt, dat zou ook geen stabiliteit of rust genereren. Maar het is wel belangrijk dat de mensen met wie je vergadert, weten wat er aan de hand is op het moment zelf. Zo zorg je voor voorspelbaarheid. Mensen weten vanaf dat moment ‘ok, van An weet ik het als ze een mindere dag heeft’. Dat is betrouwbaarder dan doen alsof alles oké is, maar die dag ondermaats werk leveren.”

An sloot in 2023 de Dag van de leidinggevende als kers op de taart af met haar round-up. De opname kan je opnieuw beluisteren door even verder te scrollen in dit artikel. 

Ook in 2024 organiseren we een Dag van de leidinggevende, waar je collega-leidinggevenden kunt ontmoeten, frisse ideeën kan opdoen en ervaringen kan uitwisselen. Benieuwd wie deze keer de round-up zal doen? Schrijf je in en kom het helemaal zelf te weten.

Lees ook

Toolbox 'Leidinggeven aan jongeren'

Toolbox 'Leidinggeven aan jongeren'

Een gratis toolbox om leiding te geven aan jongeren. Ontwikkeld door onderzoekers van de KU Leuven, in samenwerking met BDO en met de steun van ESF Vlaanderen.

Tips voor leidinggevenden bij een werkhervatting na een kankerdiagnose

Tips voor leidinggevenden bij een werkhervatting na een kankerdiagnose

Vier op de tien kankerdiagnoses gaat naar mensen op beroepsactieve leeftijd. Vroeg of laat wordt een werkgever of een leidinggevende geconfronteerd met een werkhervatting…

"Met een coachende baas blijf je beter en langer aan de slag"

"Met een coachende baas blijf je beter en langer aan de slag"

Een goede baas helpt werk werkbaar te houden en zorgt er mee voor dat mensen langer aan de slag kunnen blijven. De leiderschapsstijl van de directe leidinggevende speelt …

Beginnen met leidinggeven? Mis deze 7 tips niet.

Beginnen met leidinggeven? Mis deze 7 tips niet.

Start je binnenkort met leidinggeven? Of neem je die functie al langer in?
Neem even tijd voor deze tips en inzichten. En bespaar jezelf een hoop ellende.