Fit met de FitBonus

De FitBonus, een initiatief van de Vlaamse overheid, zet jou – of je medewerkers – persoonlijk op weg naar een gezonder, veerkrachtiger leven in balans. Dankzij professionele coaches en workshops ontdek je onder meer hoe je meer beweegt, ongezonde stress de baas kan en goede sociale relaties met collega’s opbouwt. Dit programma is volledig gratis voor werkgevers en werknemers van kmo’s en zelfstandigen in Vlaanderen.

Fitbonus

Wat is de FitBonus?

Het programma FitBonus begeleidt deelnemers in negen maanden naar een gezonder leven. Met de hulp van professionele coaches en via leerrijke workshops behandelen we onder meer de thema’s beweging, voeding, slaap, stress en veerkracht. 

Dit begeleidingstraject wordt uitgevoerd door Energy Lab, Better Minds at Work en BioRICS, in opdracht van de Vlaamse overheid.

Komt mijn organisatie in aanmerking voor gratis deelname?

Ben je werkgever van een Vlaamse kmo of zelfstandige uit de (social) profit sector? Dan kan je tot en met 50 medewerkers (inclusief jezelf) gratis inschrijven voor dit gezondheidstraject. Op voorwaarde dat:

  • je onderneming gevestigd is in Vlaanderen met;
  • minder dan 250 werknemers;
  • en een jaaromzet van maximaal 50 miljoen euro;
  • of balanstotaal van maximaal 43 miljoen euro.

Waarom zou ik deelnemen?

Gezond zijn en blijven. Het klinkt eenvoudig, maar het blijkt vaak een moeilijke opdracht. Met professionele begeleiding bieden we jou of je medewerkers gratis toegang tot een traject dat de fitheid, paraatheid en veerkracht een boost geeft. Een bonus voor de rest van je leven.

Waar en wanneer vindt de FitBonus plaats?

Het FitBonus-programma kan je digitaal raadplegen. Zo hoeven je werknemers zich niet te verplaatsen om alle workshops bij te wonen. Op woensdag 26 april start het FitBonus-programma met een heuse kick-off. 150 deelnemers krijgen de kans om de kick-off live bij te wonen. De andere deelnemers volgen het event virtueel. Tijdens de kick-off lichten experts het traject van negen maanden kort toe, vergezeld door een hapje en drankje.

Is het echt allemaal gratis?

Ja, je collega's en jij kunnen het FitBonus-traject helemaal gratis volgen wanneer je organisatie aan de voorwaarden voldoet. 
De eerste editie start op 26 april 2023 en loopt tot 31 maart 2024. In 2024 start ook een tweede editie. Beide trajecten bieden plaats aan 1.750 deelnemers.

Inschrijven? 

Doe alvast een hinkstapssprong naar het inschrijvingsformulier

Lees ook

Gezondheid verankerd in het beleid bij de Kringwinkel 't Rad

Gezondheid verankerd in het beleid bij de Kringwinkel 't Rad

De Kringwinkel 't Rad leeft en ademt gezondheid. Gezondheid wordt daarbij ruim opgevat, gaande van voeding en bewegen tot veilig werken en hygiën…

Wandelbaan, loopbaan of sprintbaan: loopbanen aanpassen aan levensfase is sleutel voor werkbaar werk

Wandelbaan, loopbaan of sprintbaan: loopbanen aanpassen aan levensfase is sleutel voor werkbaar werk

De arbeidsmarkt was nooit zo gespannen. Tegelijk piekt het langdurig ziekteverzuim. Werkgevers zijn op zoek naar manieren om productiviteit te verzoenen met een duurzame …

Hoe een beleid van digitale deconnectie invoeren?

Hoe een beleid van digitale deconnectie invoeren?

Sinds 31 maart 2023 geldt het recht op deconnectie. Hopelijk heeft jouw onderneming hier al de nodige stappen rond gezet? 

Doe mee met de 10.000-stappenclash

Doe mee met de 10.000-stappenclash

‘No steps, no glory!’. Dat is de slogan waaronder ondernemingen de uitdaging aangaan om stappen te zetten in een heuse clash tegen andere bedrijven.