Wil je een sportieve(re) werkvloer?

Wil je een sportieve(re) werkvloer?

Wil je jouw sociale onderneming sportiever maken? Sport Vlaanderen heeft alle tools in huis om jou en je collega's in beweging te krijgen én te houden.

Als je als onderneming inzet op de gezondheid van je werknemers dan verdien je die investering ruimschoots terug: medewerkers zijn fitter, gezonder, voelen zich beter, hebben minder last van stress, zijn minder vaak ziek en dus ook productiever. Ook jouw organisatie kan zo’n sportbedrijf worden. Wat je budget ook is, je beschikt over meer mogelijkheden dan je denkt om sport en beweging in je onderneming te brengen.

Waarvoor kan je als onderneming terecht bij Sport Vlaanderen? 

Het aanbod van Sport Vlaanderen voor ondernemingen is behoorlijk uitgebreid. Het bestaat onder meer uit:

  • een gratis starterskit met promotiemateriaal, out-of-office-kaartjes, een frisbee, enzovoort, die je meteen in gang zet.
  • gratis promotiemateriaal : voetstapstickers, een trapsticker, een nudgingsticker, affiches,... Gratis te bestellen via de website. 
  • een gratis sport- en beweegscan. Die brengt de sportieve wensen van jouw medewerkers in kaart. Sport Vlaanderen komt de resultaten graag toelichten!
  • een loopbaan (permanente loopomloop) of zenplatform aanleggen rond het bedrijf. Ideaal om even de benen te strekken na de middagpauze.
  • sportmateriaal dat je gratis kan ontlenen via uitleendiensten van Sport Vlaanderen.
  • heel wat goede praktijken van andere ondernemingen.

Surf snel naar de website van Sport Vlaanderen

Een label 'Sportbedrijf' voor jouw onderneming

Investeert jouw onderneming reeds in de gezondheid van zijn medewerkers door hen voldoende te laten sporten en bewegen? Dan krijg je van Sport Vlaanderen de verdiende erkenning en beloning via een label.

Lees ook

Gezond en fit op het werk

Gezond en fit op het werk

Je kan je medewerkers stimuleren om gezonde eet- en beweeggewoontes te ontwikkelen. Er zijn leuke en laagdrempelige manieren om dit op de werkvloer te doen.…

Gezondheid verankerd in het beleid bij de Kringwinkel 't Rad

Gezondheid verankerd in het beleid bij de Kringwinkel 't Rad

De Kringwinkel 't Rad leeft en ademt gezondheid. Gezondheid wordt daarbij ruim opgevat, gaande van voeding en bewegen tot veilig werken en hygiën…

Gezonde telewerkers? Lees hoe je ervoor gaat in deze gids!

Gezonde telewerkers? Lees hoe je ervoor gaat in deze gids!

De voordelen van telewerk zijn na deze coronacrisis meer dan duidelijk. Maar hoe gaan we om met de uitdagingen voor onze gezondheid?

Kwetsbaar leidinggeven

Kwetsbaar leidinggeven

We leven en werken aan een hoog tempo. Overal zijn prikkels. Een stroom van informatie loopt continu binnen. Steeds meer mensen worstelen met de druk van elke dag en gaan…