Vorming 'Employer branding'

Vorming 'Employer branding'

Een vorming rond het belang van branding van je organisatie en hoe je dit doet leven bij je medewerkers. 

Organisatiewaarden zijn hét fundament om de externe beleving en interne gedraging samen te brengen. Ze geven een antwoord op de vraag ‘hoe’ we gaan doen wat we doen en waarom.

Automatisch legt het zo de basis voor de betrokkenheid van medewerkers in de organisatie. En hoe hoger de betrokkenheid, hoe meer kans dat ze blijven.

Daarnaast zorgt de integratie van die waarden in de algemene communicatie én de wervingscampagnes er ook voor dat potentiële kandidaten beter kunnen inschatten of hun persoonlijke waarden aansluiten aan die van de organisatie. En laat dat nu net hét belangrijkste aspect zijn op basis waarvan kandidaten vandaag hun werkplek kiezen. Twee vliegen in één klap dus.

Tijdens deze vorming koppelen we theorie met goede praktijkvoorbeelden, tips en tricks opdat je als deelnemer naar huis gaat met een gevulde rugzak om er concreet mee aan de slag te kunnen gaan in de eigen organisatie.

Wat kan en weet je na afloop van deze vorming?

De deelnemers krijgen tijdens de opleiding: 

  • een goed beeld van waarom deze begrippen belangrijk zijn en hoe ze bijdragen aan het organisatiebelang 

  • handvaten en methodieken - bijv. storytelling - om in hun eigen organisatie aan de slag te gaan met deze termen en de beleving van toekomstige en huidige werknemers te optimaliseren

Het finale doel is dat deelnemers na de vorming aan de slag kunnen met de employer branding van hun eigen organisatie. Ze kunnen de organisatiecultuur op een aantrekkelijke manier integreren in het HR-beleid met tot doel hun instroom en retentie te verhogen. 

Praktisch? 

  • Deze vormingsdag gaat op donderdag 23 mei 2024 van 9.30u tot 16.00u
  • Locatie: Provinciehuis Vlaams Brabant - Provincieplein 1 - 3010 Leuven
  • Inschrijven verplicht. Hiervoor krijg je tijdig een factuur van ons toegestuurd. Hier vind je onze algemene voorwaarden terug.

Docenten? 

Hans Van Dessel - Go Happy

Doelgroep:

  • Directieleden, coördinatoren, HR-verantwoordelijken, teamleiders... van sociale ondernemingen, die het mandaat hebben om met Employer Brandingen en Emloyee Journey aan de slag te gaan in de eigen organisatie.
  • Medewerkers die uitsluitend instaan van de uitvoering van het beleid behoren niet tot de doelgroep. 
  • Om voldoende uitwisseling mogelijk te maken tussen verschillende organisaties kunnen maximum 2 deelnemers van dezelfde organisatie inschrijven.

Ontdek ook onze andere HR-vormingen voor leidinggevenden!

Dit aanbod wordt jou aangeboden door:

  Logo HRwijs

In veel gevallen bestaat er financiële ondersteuning wat opleidingen betreft.  Denk hier aan bij je inschrijving.

 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.