De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

Wat leeft er aan frustraties in je team?

De kwaliteit van het teamwerk is van directe invloed op de prestaties van een team en van de organisatie.

Piramide van Lencioni.jpg

Volgens Patrick Lencioni bestaat teamwerk uit 5 pijlers en dus ook uit 5 frustraties als die pijlers niet goed zijn ingevuld. Hoe is het daarmee gesteld in jouw organisatie?

Doe de test met deze tool

Commentaar van HR-experte Mieke Vandorpe

“De vragenlijst kan zinvol zijn voor middenkader-functies, of teams van leidinggevenden, maar is – gezien het taalgebruik - niet geschikt voor korter geschoolde medewerkers.

Gezien het een korte vragenlijst betreft, en een momentopname is, lijkt het mij niet gepast om uit de scores grote conclusies te trekken. Maar het kan wel een handig instrument zijn als aanzet voor de bespreking van het functioneren van de teams waar het iets minder goed gaat.

Voor die teams die helemaal in de knoop liggen, zou ik deze vragenlijst niet gebruiken, want dan scoort men op de 5 componenten negatief, en dan zal niet motiverend werken en te weinig richting geven.”

Lees ook

De ABC-zelftest voor leidinggevenden

De ABC-zelftest voor leidinggevenden

In een goed draaiend team werken? Dat wil iedereen wel. Maar wat is de rol van de leidinggevende daarin? Hoe goed lukt het om collega’s in hun veerkracht te houden?…

Teamcharter

Teamcharter

Een teamcharter is een beschrijving van een aantal principes of afspraken die belangrijk zijn voor het goede functioneren van het team.

‘Actieplan telewerk’ ondersteunt ondernemingen om telewerk werkbaar te maken

‘Actieplan telewerk’ ondersteunt ondernemingen om telewerk werkbaar te maken

Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits heeft een actieplan telewerk klaar om ondernemingen te ondersteunen om telewerk zo goed mogelijk te organiseren en duur…