Mieke Vandorpe

Mieke Vandorpe

“Goed is niet goed genoeg.” Niet voor bewoners/cliënten/patiënten, niet voor naasten, niet voor medewerkers. Dat is de leuze van Mieke, altijd geweest en zal altijd zo zijn.

Mieke werkte 2 jaar als psychologe in de ouderenzorg, maar had al snel zin in impact op grotere schaal. Ze was nog geen 25 toen ze op de directeursstoel plaats nam. Na een carrière van 18 jaar als directeur in de zorgsector, gooide Mieke in 2019 het roer om.

Met een rugzak vol praktijkervaring coacht zij vandaag directieleden en middenkader naar een kwalitatief hoogstaande organisatie. Naar een organisatie die de cliënt op één zet, de medewerkers uitdaagt, waardeert en ondersteunt. Naar een organisatie die geen schrik heeft om die kwaliteit ook naar buiten toe uit te dragen.

“Ik vind het bijzonder fijn om die directieleden te ondersteunen en te adviseren die voelen dat de lat van kwaliteit nog wat hoger kan liggen. Ook directieleden of leidinggevenden die nieuw zijn, help ik graag in hun zoektocht naar goed leiderschap en focus op een hoge kwaliteit. Of als een organisatie even in een dip zit, ondersteun ik tijdelijk het managementteam om terug op het spoor te komen.”

Naast algemene coachingstrajecten (individueel of in kleine groep), werkt Mieke af en toe een thema uit dat relevant en/of urgent is voor zorg- en welzijnssectoren. Zo geeft ze vorming en intervisie over diverse thema’s binnen 5 pijlers, zoals moedig leiderschap, het verhogen van aantrekkingskracht als organisatie, inspraak in dienstverlening,...

Telefoon: 0479 / 99 92 95

Thema's:

 • Leiding geven
 • Aantrekken (employer branding)
 • Basis voor een goede teamwerking
 • Organisatieverandering
 • Burn-out
 • Verzuimbeleid
Provincies:
 • West-Vlaanderen
 • Oost-Vlaanderen
 • Antwerpen
 • Vlaams-Brabant
 • Limburg

Lees ook

Inclusief ondernemen is geen rocket science

Inclusief ondernemen is geen rocket science

Arbeidsmarkt-expert en docent-onderzoeker in HRM aan de Odisee Hogeschool Bart Moens geeft samen met Verso en andere partners mee vorm aan nieuw project rond inclusie op …

HRscan houdt medewerkers gemotiveerd binnen snelgroeiende Sporty

HRscan houdt medewerkers gemotiveerd binnen snelgroeiende Sporty

Steffi Swennen is eindverantwoordelijke bij Sporty vzw. De vereniging ging aan de slag met de HRscan van HRwijs. …

Onze meest gestelde HR-vragen

Onze meest gestelde HR-vragen

De social profit is een levendige sector met veel projecten en uitdagingen. En dus komen er bij Verso regelmatig vragen binnen, ook over medewerkersbeleid.

Echt het verschil maken met inclusief ondernemen

Echt het verschil maken met inclusief ondernemen

“Ja, we maakten een vreugdedansje toen we een ‘go’ kregen”, zeggen Kirsten D’Hooghe en Katleen Schueremans."