De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

Onthaalchecklist

Onthaalchecklist

Wil je je nieuwe medewerkers goed onthalen en daarbij niets vergeten? Check out de checklist onthaal van Verso!

Commentaar van experte Micheline Moerman, Corcura

"Deze onthaalchecklist is bedoeld om nieuwe medewerkers goed te ontvangen. Het heeft een duidelijke onderverdeling, structuur én is tijdsgebonden. Het is een zeer goede leidraad en maakt visueel zichtbaar wat reeds wel en wat nog niet in orde is.

In praktijk ervaar je vaak dat de tijd heel snel gaat. Indien je deze zaken niet in een dergelijke checklist zou bijhouden bestaat de kans erin dat deze op de lange baan worden geschoven of in het slechtste geval helemaal niet meer aan bod komen. Vaak gaat men er wel eens vanuit dat de nieuwe medewerker wel reeds op de hoogte is van bepaalde zaken terwijl dit niet het geval is.

De checklist doet beroep op gedeelde verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat men de timing kan respecteren en alle vooropgestelde doelstellingen kan bereiken. Het is enerzijds belangrijk dat deze checklist in praktijk door bijvoorbeeld de leidinggevende goed opgevolgd wordt. Als nieuwe medewerker hang je vaak af van collega’s die je bepaalde info dienen te geven. Anderzijds dien je als nieuwe medewerker voldoende assertief te zijn om bepaalde info zélf te gaan vragen en dus de opvolging van de checklist ook in eigen handen te nemen.

Deze tool is praktisch bruikbaar en kan aangepast worden volgens de noden en verwachtingen binnen de eigen organisatie. Elke organisatie kan hier in principe mee aan de slag gaan."

Download de checklist onthaal van Verso hier

Lees ook

Onthaalbrochure CAW Oost-Brabant

Onthaalbrochure CAW Oost-Brabant

CAW Oost-Brabant vindt een goede start voor alle collega's belangrijk. Daarom ontwikkelden ze een nieuwe onthaalbrochure. 

Voorbeeld onthaalmap

Voorbeeld onthaalmap

De onthaalmap van Huize Levensruimte is een goed startpunt voor de praktische uitwerking van het onthaalbeleid van je organisatie.

Onthaalchecklist voor stagementoren

Onthaalchecklist voor stagementoren

Een stagiair aanwerven kan het werk verlichten. Tenminste als je die stagiair goed op weg helpt.