De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

G.R.O.W. Model

G.R.O.W. Model

Het GROW-model kan gebruikt worden om structuur aan te brengen in een coachingsgesprek. De kracht van het GROW-model is dat het in vier overzichtelijke stappen leidt tot een duidelijk eindresultaat. Doordat de gecoachte zélf actief is in het verhelderen van het probleem en het genereren van ideeën, beklijft de output beter. De gecoachte komt als het ware zélf tot oplossingen.

Het GROW-coachingsmodel is een vier-stappenplan. GROW is een afkorting voor Goal – Reality – Options – Will. Een nuttige metafoor voor het GROW-coachingsmodel is het plan dat je zou maken om een reis te ondernemen. Je begint met de kaart: waar gaan we naartoe (Goal), en waar zijn we nu (Reality)? Dan bekijk je de verschillende routes om op de bestemming te geraken (Options). Ten slotte kies je er één uit, en zorg je ervoor dat je motivatie om de reis te ondernemen in orde is, en dat je voorbereid bent op alle condities en obstakels. 

COMMENTAAR VAN EEN EXPERT

Deze tool helpt je bij het coachend voeren van een gesprek, doelgericht en gefocust op actie, het zien van verschillende opties of mogelijkheden.

Ik gebruik hem zelf tijdens mijn coachings, maar ook voor gesprekken om een opdracht vorm te geven (van klanten die een probleem aanreiken). Zo haal je op een efficiënte manier het beste uit een gesprek. Het is een eenvoudige manier om doelgericht een gesprek aan te gaan, al dien je wel een coachende houding aan te nemen.

Deze tool is voornamelijk geschikt voor organisaties die hun gespreksvoering willen verdiepen. Die coachend aan de slag willen met hun medewerkers. Waar leidinggevenden ook de stem (feedback, wisselwerking en interactie) van de medewerkers weten te waarderen.

Rachida Ouchoukout, Rachida Coaching

Lees ook

Inclusief ondernemen is geen rocket science

Inclusief ondernemen is geen rocket science

Arbeidsmarkt-expert en docent-onderzoeker in HRM aan de Odisee Hogeschool Bart Moens geeft samen met Verso en andere partners mee vorm aan nieuw project rond inclusie op …

Vergroot de veerkracht in jezelf en je team

Vergroot de veerkracht in jezelf en je team

Veerkracht is meer dan ooit nodig nu we mondiaal uitgedaagd worden door de coronacrisis. In hun boek Vergroot de Veerkracht in jezelf en je team, behandelen Anton Stellam…

Charlotte Auwers

Charlotte Auwers

Charlotte is sinds 2014 actief als adviseur voor Probis Consult, een innovatieve gespecialiseerde advies- en dienstenorganisatie voor zorg- welzijns- en overheidsinstelli…