De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

Generaties op de werkvloer

Op de werkvloer komen mensen van verschillende leeftijden en dus van verschillende generaties samen. Generaties zijn groepen van mensen die geboren zijn in een bepaalde periode.

Tijdens hun opvoeding en hun verdere leven zijn ze blootgesteld aan gelijkaardige ervaringen die horen bij ‘hun’ tijd. Denken we maar aan de actualiteit in een bepaalde periode, de tv programma's en muziek en de opvoedingsprincipes die gelden. Vanuit deze gedeelde ervaringen geven mensen van eenzelfde generatie vaak op een gelijkaardige wijze betekenis aan leven en werk.

Kijken vanuit een generatiebril

generatiebril.png

Hoewel de individuele verschillen tussen mensen groter zijn dan de gelijkenissen tussen generaties, kan het kijken vanuit een generatiebril soms waardevolle inzichten leveren. Zo blijkt dat mensen van verschillende generaties grotendeels dezelfde waarden belangrijk vinden, maar die wel anders invullen.

Een voorbeeld: ‘Respect’ is voor alle generaties een belangrijke waarde. Oudere generaties storen zich aan een mail die begint met ‘hey...’ en zien er soms een gebrek aan respect in. Jongere generaties creëren met deze aanspreking nabijheid en gelijkwaardigheid, voor hen een uiting van respect.

Zelf aan de slag?

Vragen over de samenwerking van verschillende generaties? Laat het ons gerust weten

Lees ook

Nieuwe website geeft tips rond diversiteit

Nieuwe website geeft tips rond diversiteit

Wist je dat… je klanten je aan de telefoon beter begrijpen als je je boodschap in korte gestructureerde blokjes geeft? Wist je dat… je moeilijk bereikb…

Talentoscoop is er gewoon voor jou!

Talentoscoop is er gewoon voor jou!

Talentoscoop is een ESF-project van GTB en de Werkplekarchitecten in samenwerking met Verso, Howest en EPR. Ze luisteren naar wat jij nodig hebt. Misschien biedt diversit…

Armoede

Armoede

Op de werkvloer kunnen aspecten van armoede voor grote uitdagingen zorgen, zoals steeds wederkerende praktische problemen, wantrouwen, onzekerheid of net overdreven asser…