Herinner jouw werknemers/achterban aan hun jobbonus, een financieel duwtje in de rug

Herinner jouw werknemers/achterban aan hun jobbonus, een financieel duwtje in de rug

De jobbonus is er voor wie minder dan 2.500 euro bruto per maand verdient. Wie in aanmerking komt, ontvangt vanaf eind 2022 een brief van de Vlaamse overheid. Daarin staat het bedrag waarop deze persoon recht heeft. Voor de uitbetaling van deze jobbonus vraagt de overheid om een rekeningnummer te registreren in Mijn Burgerprofiel. Maar die digitale stap is niet voor iedereen evident.

Jij kan helpen

De overheid beseft dat niet iedereen z’n weg zal vinden naar Mijn Burgerprofiel. Daarom doen ze een beroep op verschillende organisaties die in contact staan met de doelgroep van de jobbonus, om de jobbonus mee bekend te maken én mensen tot actie aan te zetten. Wij verspreiden deze boodschap graag naar jullie, omdat een deel van jullie doelpubliek/werknemers hier recht op zal hebben.

Wil je je achterban/werknemers helpen om de jobbonus te ontvangen? 

Dan kan je een gratis digitaal of geprint pakket met campagnemateriaal aanvragen. 

  • Het geprinte basispakket bevat posters en flyers (in postkaart-vorm)
  • Het uitgebreide pakket bevat bovenstaande basismiddelen, aangevuld met een scheurblok met stappenplan, een gids met Q&A, richtlijnen, praktische info en gespreksleidraad, en wobblers.

Wie over een loket of fysieke ontmoetingsplaats beschikt en bereid is om mensen met een hulpvraag fysiek te helpen, kan deelnemen aan een praktische infosessie in oktober/november 2022. De eerste brieven worden vanaf half november verstuurd naar mensen die in aanmerking komen. De overheid houdt ons op de hoogte van verdere stappen; die info zullen we ook tijdig doorgeven. 

Een gratis pakket aanvragen kan door een mailtje te sturen naar de communicatieverantwoordelijke voor de jobbonus fien.deconinck@vlaanderen.be (tot en met 03/10). Zij kan je ook helpen met bijkomende vragen.

Lees ook

Het werkprogramma 2023 EU4Health is uit!

Het werkprogramma 2023 EU4Health is uit!

De Europese Commissie heeft gisteren het werkprogramma EU4Health 2023 goedgekeurd, na een positief advies van het programmacomité EU4Health op 16 november.…

De Winning ziet haar duurzaamheidsverslaggeving beloond!

De Winning ziet haar duurzaamheidsverslaggeving beloond!

Sociale onderneming De Winning heeft de prijs voor meest impactvolle duurzaamheidsverslag van 2022 uit de brand gesleept.

Iedereen kan bijleren

Iedereen kan bijleren

Maxim maakte de overstap van de horeca naar de zorgsector dankzij het initiatief ‘Succes met je studies’ van VIVO. 

Pronet, expertise voor samenwerkingsverbanden

Pronet, expertise voor samenwerkingsverbanden

Wil je je samenwerking en netwerkvorming op een doorgedreven en professionele manier uitbouwen? Dan raden we je aan om zeker eens te rade te gaan bij Pronet.