Feest van de sociale ondernemingen

Op 20 mei 2022 vierden we in Den Berg in Londerzeel het 'Feest van de sociale ondernemingen'. Met interactieve workshops, uitdagende keynotes, een politiek debat en een komische noot verwenden we de sociale ondernemer en haar sympathisanten.

Herbeleef samen met ons deze fijne dag vol netwerking en inspiratie!

Aftermovie

Fotoverslag

#verso25

Geen feest zonder taart. En geen verjaardag zonder verjaardagswensen!

Wat wensten onze gesprekspartners ons toe ter gelegenheid van 25 jaar Verso? Ontdek het in het filmpje hieronder:

Whitepaper

Op het event rond 25 jaar Verso lanceerden we ook een nieuwe studie over de macro-economische betekenis van de social profit. Wist je bijvoorbeeld al dat de social profit meer bijdraagt aan de economie dan de bouwsector?

Ontdek alle cijfers in dit nieuwe rapport

Presentaties

Download hier alle presentaties (opgelet: enkel toegankelijk voor wie ingeschreven was).

Presentaties

Thumbnail podcast (440 x 320 px)Op ons event werd er ook een podcast opgenomen over duurzaam sociaal ondernemen door Eva Balemans. Hier kun je het resultaat beluisteren!

Bekijk onze volgende events en vormingen

 1. 25 jan

  HR-lunchwebinar 'Focus op meten'

  Ontdek het belang van HR data en HR analytics tijdens dit HR-lunchwebinar. 

 2. 29 feb

  Infosessie 'HRscan'

  In deze online infosessie krijg je meer informatie over onze HRscan, een handig instrument dat het medewerkersbeleid in kaart brengt. 

 3. 12 mrt

  Vorming 'Personeelsgesprekken voeren' - Antwerpen

  Deze 2-daagse vorming reikt een degelijke basiskennis aan over het voeren van personeelsgesprekken en geeft bruikbare tools en tips mee. 

 4. 12 mrt
  Berchem - Antwerpen

  Bootcamp 'Maak de Ecoswitch!' (Antwerpen)

  Ecologische duurzaamheid verankeren in de strategie van je onderneming. Want ‘ecologischer & meer biodiversiteit’ draagt bij aan een ‘gezondere’ leef- en werkomgeving voor cliënten, bezoekers, medewerkers en de buurt. 

 5. 12 mrt
  Berchem - Antwerpen

  Bootcamp 'Strategisch medewerkersbeleid' (Antwerpen)

  Medewerkers zijn de motor van je werking. Jouw organisatie gaat voor een gedragen én onderbouwd medewerkersbeleid. Je stelt prioriteiten, tekent acties uit en plant ze in.

 6. 12 mrt
  Berchem - Antwerpen

  Bootcamp 'Financieel management basis' (Antwerpen)

  -RESERVELIJST - ‘Leer financieel onderbouwde beslissingen nemen.’ Heb jij als manager of bestuurder van een sociale onderneming niet meteen een financieel-economische achtergrond? Heb je nood aan begeleiding die jou inzicht geeft in hoe je de financiële performantie van jouw onderneming kan monitoren?

 7. 12 mrt
  Berchem - Antwerpen

  Bootcamp 'Communicatiestrategie' (Antwerpen)

  -RESERVELIJST- Communicatie met meer impact! Een sterk imago bouw je op. En dat doe je door slimme en goeie communicatie. Maar wat zeg je wanneer en hoe begin je daar eigenlijk aan? 

 8. 12 mrt
  Berchem - Antwerpen

  Bootcamp 'Subsidiemanagement' (Antwerpen)

  Projectsubsidies voor de social profit? Jazeker! Laat je inspireren en ondersteunen om geen kans onbenut te laten. Dit bootcamp verhoogt de slaagkans op subsidies om jouw organisatiedoelen te bereiken.

 9. 14 mrt

  Vorming 'Hartelijk onthaal van nieuwe medewerkers - sleutelpositie van de leidinggevende'

  Meer dan ooit is het belangrijk om als organisatie in te zetten op een hartelijk en gastvrij onthaal. Zeker in moeilijke en drukke tijden is het opportuun om ervoor te zorgen dat de medewerkers die we rekruteren zich snel thuis voelen, zich vlot inwerken én ook effectief blijven.

  Tijdens de ‘onthaalperiode’ vervullen hierin de direct leidinggevenden een cruciale sleutelrol.

  Concrete tips worden aangereikt om in te spelen op een ‘gastvrij onthaal’ en een ‘positieve beleving’.

 10. 14 mrt
  Leuven

  Bootcamp 'Verandermanagement' (Leuven)

  'Positieve energie voor verandering creëren.' Hoe pak je als leidinggevende best verandering aan voor jouw specifieke context en hoe versterk je leiderschapscompetenties in (complexe) veranderingsprocessen, ook als het lastig wordt?