Inclusief ondernemen voor NGO's
Deze opleidingreeks is gericht op leden van de NGO federaties en bestaat uit drie vormingsdagen.
Deze opleidingreeks is gericht op leden van de NGO federaties en bestaat uit drie vormingsdagen.
De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen laten doorbreken in de Vlaamse verkiezingsprogramma's van 2024.
Dit bootcamp zoomt in op het ontwikkelen van een duidelijk taalbeleid en een heldere communicatie in je organisatie.
COLLECTIEF.coop reikt enkele inspirerende elementen aan waarmee je later aan de slag kan om je organisatie of onderneming aantrekkelijker te maken voor huidige en toekomstige werknemers.
In dit bootcamp leer je meer over hoe inclusie verbonden is met welzijn en sfeer op de werkvloer. Bovenal reiken we je tools aan waarmee je dat welzijn kan faciliteren en ondersteunen.
Het aantal medewerkers dat langdurig uitvalt door ziekte in België is inmiddels gestegen tot ver boven de 400.000 en een verbetering is niet onmiddellijk in zicht. Verwacht wordt, dat dit aantal nog verder zal stijgen tot meer dan 500.000 in de 1ste helft van volgend jaar mede als gevolg van de huidige Corona-pandemie.
In 2016 werd al eens aan de alarmbel getrokken en werden maatregelen getroffen om het tij te doen keren in de vorm van re-integratietrajecten. Toch zien we dat dit niet tot de gewenste resultaten heeft geleid. Integendeel. Nochtans treft dit een zeer grote groep van de beroepsactieve bevolking en hun werkgevers. De gevolgen op lange termijn kunnen groot zijn voor alle betrokkenen indien er niet tijdig stappen worden gezet naar een goede re-integratie.
Een oorzaak van deze grote langdurige uitval kan wellicht worden gevonden in het feit dat er best wat verwarring bestaat rond deze re-integratietrajecten : wat mag of moet men doen tijdens een dergelijke traject, wat is de te volgen procedure, wie moet erbij betrokken worden…?
Heb jij in je organisatie ook medewerkers die al langer ziek zijn? Wil je graag contact nemen en bekijken wat mogelijk of wenselijk is maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen?
Twijfel je nog of dit iets is voor jouw organisatie? Dan is deze workshop net wat je nodig hebt. We laten een deelnemer van de vorige reeks aan het woord evenals een getuigenis van werkgever en werknemer die in een re-integratietraject stapten. Daarnaast kom je te weten wat een re-integratiecoach kan betekenen in dat traject!
Zit je met vragen? Stel ze ons bij je inschrijving en we beantwoorden ze tijdens de workshop. Deelname is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. Na inschrijving krijg je de deelnamelink via mail doorgestuurd.
We beginnen de dag met enkele belangrijke termen toe te lichten zodat we dezelfde taal spreken.
Daarna focussen we ons enerzijds op hoe je een netwerk opbouwt en op een inclusieve manier aan outreach doet. Anderzijds hebben we het over motivatie. We richten ons op de perspectieven van de vrijwilliger en van de organisatie en hoe je deze met elkaar verenigd.
Gedrag veranderen vraagt tijd, geduld én de juiste aanpak want mensen moeten willen, kunnen, mogen en durven veranderen. We brengen in kaart wat de verandering naar een inclusievere werkomgeving kan tegenwerken en geven tips over hoe change management technieken je helpen de transitie vorm te geven naar een meer diverse en inclusieve organisatie.
Heb je als werkgever moeite met het aantrekken van diverse doelgroepen en talenten? Samen maken we elke stap binnen je instroomprocedure inclusieproof.
Leer van de ervaringen van mensgerichte organisaties.