De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

Partners

 1. 29 okt

  2-daagse Toolopleiding: Werkmeter-startdag

  Ken je 'Werkmeter' al? Het is een tool waarmee je het welzijn op het werk kunt analyseren. Binnen een grote groep van engagement surveys is Werkmeter een buitenbeentje, omdat het de link zichtbaar maakt tussen organisatiestructuur en werkbeleving. Dankzij verschillende onderzoeksprojecten werd deze medewerkersbevraging ontwikkeld én verfijnd als meetinstrument.

 2. 29 okt

  Webinar: deel je personeel met organisaties die het het hardst nodig hebben in coronatijden

  De gevolgen van de coronacrisis hebben een grote impact op de arbeidsmarkt. ​​​​Sommige organisaties hebben arbeidskrachten te kort, terwijl andere net personeel te veel hebben of zelfs beroep moeten doen op tijdelijke of economische werkloosheid.

 3. 29 okt

  2-daagse Blijf conflict voor (startdag)

  Tegenstellingen in groepen: we weten er vaak geen raad mee. Werd er vroeger vaak gespannen gezwegen, dan duikt er ook in groepen van langsom meer snelle stelllingname en stellige verdediging van het eigen standpunt op. Wie zich ingraaft in zijn eigen gelijk, sluit daarbij automatisch zijn oren. 

 4. 29 okt

  SAVE THE DATE - Netwerkdag sociale economie

  Op de arbeidsmarkt is er duidelijk een ‘voor’ en ‘na’ corona. Deze crisis leerde ons hoe belangrijk werk is, zeker voor de zwaksten in onze samenleving. Het biedt ons een inkomen, sociale contacten én een dagstructuur. Daarom zetten we volop in op sociale economie. Kom naar de netwerkdag en ontdek hoe je als lokaal bestuur of stakeholder het verschil maakt.

 5. 29 okt

  Gemeentefusies en regiovorming

  De Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (Serv) nodigt u van harte uit op de SERV-academie over ‘Gemeentefusies en regiovorming: de beste weg naar een sterk lokaal bestuur?’

 6. 29 okt

  Nieuwe medewerkers gezocht - Online infosessie over het project RE-Boot 4 Inclusion en de vacatures: regioverantwoordelijke inclusief ondernemen

  Je wil je inzetten voor een inclusieve arbeidsmarkt en samenleving? Voor het project RE-boot 4 Inclusion zoekt Verso drie regioverantwoordelijken.  

 7. 30 okt

  Virtuele masterclass ‘Maak van divers talent geen fait divers in uw organisatie’

  Herken jij ook dat het steeds moeilijker wordt om geschikte kandidaten te vinden voor jouw organisatie? Sta jij open voor nieuwe markten, maar voel jij binnen je organisatie niet altijd voldoende draagvlak en/of weet je niet goed hoe dit concreet aan te pakken?

 8. 09 nov

  Het inside-out gesprek

  Betrokken en inzetbare medewerkers zijn goud waard. In tijden van schaarste op de arbeidsmarkt, klinkt de roep naar deskundige, gemotiveerde medewerkers meer dan ooit.

 9. 10 nov

  Versterk de veerkracht van je team - Reeks 1 - online sessie

  Veerkracht is de mogelijkheid om ons aan te passen en zelfs op te veren wanneer we uitgedaagd worden door moeilijke situaties.

 10. 10 nov
  Leuven

  Inspiratiesessie organisatieontwikkeling

  Ook jouw sociale onderneming staat voor de uitdaging om blijvend in te zetten op innovatie en ondernemerschap!