ONLINE op Date met een Verso-Expert

ONLINE op Date met een Verso-Expert

Over de sprekers

 1. Ann Rens

  Ann Rens

  Ann Rens van POP Consult & Coaching heeft meer dan 25 jaar ervaring in personeelszaken. Ze is een echte HR madam met ervaring zowel in harde als softe HR domeinen en een ervaren coach. Gezien haar ruime ervaring als HR Generalist zorgt Ann voor een hands-on én werkbare oplossing voor al je HR vragen en indien nodig schakelt zij hiervoor ook de best geschikte freelance HR expert in. Hiervoor werkt ze samen met partners vanuit haar eigen sterk netwerk van HR-experten. POP Consult & Coaching is ook een door de VDAB erkend loopbaancentrum.

 2. Benoit Spitaels

  Benoit Spitaels

  Benoit Spitaels is advocaat bij impact advocaten, advocaten die focussen op een juridische ondersteuning op maat van vzw’s, sociale ondernemingen en impact-projecten.

 3. Carine Drijkoningen

  Carine Drijkoningen

  Carine en Itineris hebben een stevige bagage organisatiekunde en jarenlange praktijkervaring in de begeleiding van groeps- en organisatieprocessen. Itineris werkt voornamelijk in Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen. 

  Naargelang je vraag schakelt itineris van de rol van architect-vormgever (bv. van goed functionerende teams, van grote groepsbijeenkomsten) naar een rol van trainer (communicatie, leiderschap, verandering...) procesbegeleider, adviseur, coach of bemiddelaar. Klanten appreciëren vooral de gedrevenheid, resultaatgerichtheid, humor en praktische aanpak vanuit een ruime bagage.

  Itineris is tevens erkend als loopbaancentrum voor de VDAB met 10 loopbaancoaches en heeft een eigen opleidingslocatie in Peer (www.villavigor.be). Het werkt voor 50% in de profit, 50% in de non-profit, steeds hands-on met no-nonsense, dicht bij het doelpubliek:  directie, (meewerkend) leidinggevend dan wel uitvoerend.

  Kinderdagverblijven, woonzorgcentra, voorzieningen, sociale werkplaatsen,… ze hebben er heel wat ervaring in opgebouwd.

  Carine is tevens auteur van het boek ‘Slapende vermogens werken niet: HR ook voor uitvoerenden’ en van ‘Lerende netwerken in perspectief’

 4. Chris Hoerée

  Chris Hoerée

  Chris Hoerée is organisatiecoach, procesbegeleider, facilitator, en initiatiefneemster van Earthways. Na haar Master in de Psychologie aan de RUG, volgde ze een MBA aan de UCLL. Ze startte haar carrière in internationaal marktonderzoek en werkte gedurende 10 jaar op het Europese hoofdkwartier van Toyota waar ze verantwoordelijk was voor consumentenpsychologie, merkstrategie en cultuurverandering. In 2001 startte ze haar eigen coaching en consulting bedrijf. 

  Chris coachte verschillende organisaties in o.a. de social profit om hun ‘purpose’, een holistische visie op mens & medewerkers en zelfsturing (de Teal principes van F. Laloux) te integreren in de structuur en cultuur van hun organisatie. Ze begeleidt ook participatieve beleidsplanningsprocessen o.a. voor De Vleugels, Emiliani. 

  Het verankeren van menselijke waarden en ecologische duurzaamheid in de strategische fundering én de dagelijkse werking van een organisatie, vormt de basis van het werk dat ze doet samen met collega’s, o.a. op basis van de Common Good Matrix, een duurzaamheidsmodel ontwikkeld door Christian Felber (ECG). Voor het begeleiden van ecologische transitie is haar jarenlange ervaring met het faciliteren van multi-stakeholder participatie, co-creatie en organisatie- & cultuurverandering een belangrijke toegevoegde waarde. 

  Haar liefde voor onze mooie planeet inspireerde Chris om mensen opnieuw in verbinding te brengen met de natuur, door middel van eco-leiderschapsretreats en natuurrituelen.  

 5. Elina Van Win

  Elina Van Win

  Elina Van Win is de oprichter van HR Atelier en biedt korte en langere ondersteuning bij de uitbouw en implementatie van HRM-processen, steeds met een duurzame en inclusieve insteek. Elina is naast HR-partner gespecialiseerd in beleid voor nieuwe medewerkers (onthaal/onboarding). Hoe zorg je ervoor dat je nieuwe medewerkers kan aantrekken die passen bij jouw organisatie en die zich voor langere termijn willen engageren? 

 6. Els Lauriks

  Els Lauriks

  Els Lauriks is consultant bij Strategies and Leaders, een coöperatief adviesbureau. Ze heeft ervaring in tal van social profit sectoren en schoolde ze zich bij in thema’s als leiderschap en team- en organisatiecoaching, onder meer via systemisch werk en verbindende communicatie.

 7. Els Vanparys

  Els Vanparys

  Els is mede-bezieler van Wilde Zwanen. Als organisatie-architect en coach streeft ze naar het creëren van een omgeving, waarin bevlogenheid heerst, waar mensen het beste van zichzelf willen en kunnen geven. Door haar ervaring met veel en diverse aspecten van organisatievoering is zij sterk in het creëren van overzicht, het leggen van linken en het integraal en organisatiebreed kijken.

  Zij slaagt erin organisaties mee te nemen in deze manier van kijken zodat zij zelf ook vaardiger worden in het navigeren binnen complexiteit. Ook gaat ze aan de slag met de meer systemische lagen en de onderstroom van organisaties. Meer bewustzijn rond de patronen die spelen is een essentieel onderdeel van organisatietransformatie en leiderschapsontwikkeling. Els is bedreven in het aanboren van de eigen kracht van mensen en organisaties, en daarop verder te bouwen. 

  Haar stijl is zeer pragmatisch, toegankelijk en authentiek. Ze kan mensen begeleiden en geruststellen doorheen veranderingen, mensen motiveren en enthousiasmeren richting groei en zelfontplooiing. Voor en door mensen een verschil kunnen maken is wat haar echt drijft.

 8. Erik Weytjens

  Erik Weytjens

  Erik Weytjens is voorzitter van BoardCompanions België. BoardCompanios helpt social profit organisaties om bestuurders uit de commerciële sector te vinden teneinde in hun raad van bestuur mee na te denken over governance en strategie. De leden van BoardCompanions.org noemen zich “Companions”. Zij zijn allen leidinggevenden of ervaren kaderleden in de zakenwereld, die ervoor gekozen hebben om zich ook als vrijwilliger te engageren in raden van bestuur in de social-profitsector. Hun basiskenmerk is dat ze zich volwaardig engageren in de verenigingen, als lid en als bestuurder. In de raad van bestuur nemen ze een specifieke uitdaging aan die te maken heeft met het bestuur of met de strategie en die in overleg met de raad van bestuur bepaald werd. Voorzitter Erik Weytjens kan jou als social-profitorganisatie in contact brengen met kandidaat-Companions.

 9. Ewout Görtz

  Ewout Görtz

  Ewout is medeverantwoordelijk voor de Centra Public Governance en Social Governance binnen GUBERNA. Hij volgt trends en regelgeving op binnen deze sectoren om relevante opleidingen en events mee vorm te geven en op te zetten. Dit met als missie om overheids- en non-profit organisaties bewust te maken van het belang van kwaliteitsvol goed bestuur.

 10. Grieke Forceville

  Grieke Forceville

  Na een carrière van meer dan 20 jaar, waarin ze zelf leiding gaf, en ondersteuning en advies bood aan social profit organisaties, is Grieke sinds 2021 zelfstandig procesbegeleider, coach en trainer. Ze is daarnaast gastdocent en supervisor in het postgraduaat 'Leiderschap' van Artevelde Hogeschool voor leidinggevenden in social profit ondernemingen. In haar werk als leidinggevende en consultant ontdekte Grieke meer en meer het belang van goed leiderschap als een eigenschap en kwaliteit van de gehele onderneming. Haar aanpak is betrokken, gedurfd, verfrissend en resultaatsgericht.

 11. Hanne Kenis

  Hanne Kenis

  Hanne Kenis is oprichter van Back-iN, gespecialiseerd in het versterken van bedrijven in de aanpak van ziekteverzuim, re-integratie & bedrijfsergonomie. Hanne helpt ondernemingen bij de implementatie van een concreet aanwezigheidsbeleid, met duidelijke acties, verantwoordelijkheden en rollen. Hanne heeft meer dan 15 jaar ervaring in zowel profit als social-profit sector.

 12. Hannes Hollebecq

  Hannes Hollebecq

  Hannes Hollebecq is adviseur coöperatief ondernemen bij Cera Coopburo. Cera Coopburo adviseert en begeleidt zowel gevestigde coöperatieve vennootschappen en samenwerkingsverbanden als mensen die nog maar net starten met een coöperatief idee. Thema's waarvoor je bij hem terecht kan: het coöperatieve ondernemingsmodel en opmaak ondernemingsplan, statuten, intern reglement; coöperative governance en coöperatieve vraagstukken zoals samenwerken, bedrijfscultuur, free riding/vrijbuitersgedrag, portfoliovraagstuk, participatie en inspraak.

 13. Hans Van Dessel

  Hans Van Dessel

  Hans Van Dessel is oprichter van Go Happy, gespecialiseerd in de uitbouw van een lange termijn relatie tussen organisaties en hun (toekomstige) medewerkers. Je kan bij hem terecht voor het versterken van je aanpak op het gebied van rekrutering, onthaalbeleid, evaluatie/functionering, coaching en groei.

 14. Ilse Moens

  Ilse Moens

  Gedreven door het motto van Anita Roddick “If you think you're too small to have an impact (ben maar 1,56 meter groot of beter klein), try going to bed with a mosquito” combineer ik mijn financieel gedreven opleiding als bedrijfsrevisor met mijn passie voor duurzaamheid. Dagelijks werk ik met grote en kleine organisaties rond wat duurzaamheid voor hen betekent, waar willen ze een impact creëren, hoe te verankeren in hun dagdagelijkse werken, hoe impact meten en wat wanneer te vertellen aan wie, om gericht tegemoet te komen aan de vragen die stakeholders hebben. Ondertussen bijna 15 jaar aan boeiende ontmoetingen en ervaringen en kijk er dan ook naar uit om samen met jullie op pad, op dit duurzaamheidspad te gaan.

 15. Joost Van Driessche

  Joost Van Driessche

  Joost Van Driessche is mede-bezieler van en organisatie architect bij Wilde Zwanen. Hun missie: “met bevlogen medewerkers aan de slag in wendbare organisaties”! Joost pakt zijn opdracht aan vanuit zijn generalistische visie. Handelen doet hij steeds participatiegericht en verbindend. Op die manier bereikt hij een bewustmaking, waardoor iedere betrokkene zijn duurzame beste beentje voor zet.

 16. Joris De Corte

  Joris De Corte

  Joris De Corte is de bezieler van Over de Muur, een adviesbureau rond het thema van intersectorale samenwerking. Over de muurtjes kijken, is niet zomaar een slogan. Als onderzoeker en docent (UGent en HOGENT) stippelde Joris sinds 2008 zelf een traject uit dat hem langs verschillende vakgebieden bracht: van de politieke wetenschappen over de bestuurskunde tot het sociaal werk. De rode draad? Telkens opnieuw met een fris perspectief (leren) kijken naar hetzelfde thema: het uitbouwen van sterke samenwerking op het snijvlak van diverse sectoren en beroepsgroepen binnen zorg, welzijn, (geestelijke) gezondheid, onderwijs, (sociale) huisvesting, werk, vrije tijd, …

 17. Kirsten D'Hooghe

  Kirsten D'Hooghe

  Kirsten is HR-adviseur bij Verso. Zij werkte de nieuwe expertendatabase uit en stelt deze met plezier aan je voor! 

 18. Koen De Vidts

  Koen De Vidts

  Na ingenieursstudies werkte Koen De Vidts (°1964) 15 jaar als informaticus. Nadien stuurde hij in de bankwereld afwisselend uiteenlopende domeinen aan van HR via IT tot Marketing. Zijn jarenlange passie voor ethiek leidde in 2018 tot de oprichting van Zinnings, en een engagement bij het lanceren van een nieuwe ethische, duurzame, coöperatieve bank (NewB). Hij geeft workshops en advies over ethiek, en begeleidt Moreel Beraad-sessies in organisaties. Het versterken van én de eigen morele mondigheid én het begrip voor de ethische gronden van andermans standpunten, dat is de missie van Zinnings: 'zin in zinderend zinnigs'.

 19. Koen Joly

  Koen Joly

  Steeds vertrekkend van wat werkt, bouwt Koen graag mee aan organisaties zodat ze een speeltuin worden voor passie en talent. Organisaties creëren waar missie, visie en waarden samen in de praktijk gebracht worden vanuit de goesting en betrokkenheid van iedereen, is wat hem drijft. Mensen noemen Koen inspirerend, uitdagend, beslagen en coachend.

 20. Koen Scheiris

  Koen Scheiris

  Koen Scheiris is lid van BoardCompanions België. BoardCompanios helpt social profit organisaties om bestuurders uit de commerciële sector te vinden teneinde in hun raad van bestuur mee na te denken over governance en strategie. De leden van BoardCompanions.org noemen zich “Companions”. Zij zijn allen leidinggevenden of ervaren kaderleden in de zakenwereld, die ervoor gekozen hebben om zich ook als vrijwilliger te engageren in raden van bestuur in de social-profitsector. Hun basiskenmerk is dat ze zich volwaardig engageren in de verenigingen, als lid en als bestuurder. In de raad van bestuur nemen ze een specifieke uitdaging aan die te maken heeft met het bestuur of met de strategie en die in overleg met de raad van bestuur bepaald werd. 

 21. Liesbeth Lambrecht

  Liesbeth Lambrecht

  Liesbeth is geboeid door wat mensen drijft om hun werk met enthousiasme en bezieling te doen. Coachen en processen begeleiden is haar passie en kracht. Na meer dan 17 jaar ervaring in de welzijns- en sociale sector als hulpverlener, leidinggevende en stafmedewerker richtte Liesbeth Impact Organisatiecoach op. Al jaren wordt ze geprikkeld door het functioneren van organisaties als levende mechanismen. Bij Impact Organisatiecoach zet ze haar passie voluit in voor sociale ondernemingen.

 22. Lisa Coppin

  Lisa Coppin

  Lisa, bezielster van Groeiinzicht, helpt je om meer uit jezelf, je team en organisatie te halen door in te zetten op sterktes en verbinding en aan werkorganisatie en taakverdeling te sleutelen. Zo realiseer je duurzame verandering en wordt je organisatie verandervaardig. Lisa’s dada’s zijn verandertrajecten, zelforganiserende teams, job- en teamcrafting, missie- en visietrajecten, talentendagen met teams, talentgericht leiding geven, individuele coaching en teamcoaching voor medewerkers en leidinggevenden.

 23. Marina Van den Broeck

  Marina Van den Broeck

  Marina Van den Broeck is medezaakvoerder van Praxis Netwerk.Ze is een ervaren trainer en begeleider van teams of leidinggevenden rond thema’s als moeilijke gesprekken voeren, conflictcoaching, roddelen, feedback geven, omgaan met moeilijke klanten, moeilijke vergaderingen,…Momenteel doet ze hoofdzakelijk interventies in de socialprofitsector.

 24. Sarah Verschaeve

  Sarah Verschaeve

  Sarah Verschaeve is experte in non-profit recht en kan bogen op meer dan 15 jaar ervaring. Begin 2022 stond Sarah mee aan de wieg van Aurion, een advocatenkantoor dat vanuit een uitgesproken expertise sterk inzet op maatschappelijke betrokkenheid. Binnen Aurion stuurt Sarah, samen met haar collega en tevens mede-oprichter Yvette Verleisdonk, het social-profitteam aan.

 25. Sonja Reckers

  Sonja Reckers

  Sonja Reckers is gepassioneerd in het creëren van werkcontexten die het mogelijk maken het beste uit mensen, teams en organisaties te halen. Dit zowel op vlak van leiderschap, werkbaarheid, mentale belasting, motivatie, psychologische veiligheid, verbindend communiceren, vaardig worden in omgaan met verschil, in gedragen besluiten nemen, in conflicthantering, in omgaan met veranderingen.

  Haar aanpak wordt sterk geapprecieerd omdat ze vooral de verbinding maakt tussen onderbouwde bewezen kaders en de praktijk, en omgekeerd. Ze leert mensen kijken vanuit kaders die bewezen zijn en hen vaardig maken om vanuit deze kaders te werken en vanuit het werk te reflecteren naar deze kaders. Op deze wijze maakt ze zich overbodig en geeft ze organisaties, teams, leidinggevenden de tools om zelf duurzaam, positief en groeigericht aan de slag te kunnen en hun werkvermogen te blijven optimaliseren.

 26. Tom Vandooren

  Tom Vandooren

  Tom is een professionele veelvraat: actief als consultant (Kyrat), docent aan de Arteveldehogeschool (opleiding sociaal werk), auteur en eeuwige student. Rode draad doorheen alle bezigheden is zijn fascinatie voor organisaties in social profit, en hoe ze dankzij of ondanks management overleven, tot resultaten komen en meerwaarde bieden aan de mensen die er beroep op doen, er werken én ze leiden. Hij publiceerde diverse boeken over HRM en klantgericht organiseren in de social profit, daarbij steeds geïnspireerd door de zoektocht naar klantgerichtheid. 

 27. Veerle Van den Bosch

  Veerle Van den Bosch

  Zaakvoerder van AddSpice, Veerle Van den Bosch heeft een achtergrond van 18 jaar in HR en bedrijfsvoering in de social profit waar ze bedrijfsleider was van een sociale onderneming van 90 medewerkers. Met AddSpice wil ze ondernemingen, teams en individuen laten groeien naar de ‘voorlopig’ beste versie van zichzelf. En dit met hands on bedrijfscoaching en advisering. AddSpice denkt aan oplossingen buiten de platgetreden paden, stuurt aan op omdenken en houdt van een snuifje rock’n roll én een maatschappelijke touch.

 28. Xanne Holvoet

  Xanne Holvoet

  Xanne Holvoet is advocate bij impact advocaten, advocaten die focussen op een juridische ondersteuning op maat van vzw’s, sociale ondernemingen en impact-projecten.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnemer "Online op Date met een Verso-Expert "(2023) Gratis