Doe mee de Ecoswitch!

Doe mee de Ecoswitch!

Over de sprekers

 1. Helena De Bruycker

  Helena De Bruycker

  Helena De Bruycker is projectmanager duurzame mobiliteit bij het adviesbureau Traject.

  Ze werkt al jaren samen met werkgevers van allerlei slag rond de verduurzaming en optimalisatie van hun mobiliteit. Met oneindig veel praktijkvoorbeelden in haar rugzak inspireert ze je om zelf aan de slag te gaan en te kiezen voor gedragsverandering die een duurzame golf teweeg brengt.

  Ze heeft een ruime kijk op hoe je medewerkers kan overtuigen om te kiezen voor duurzame mobiliteit, de drempels en mogelijke oplossingen.

 2. Joeri Cortens

  Joeri Cortens

  Joeri Cortens groeide op in de Kempen. Hij werkte jarenlang als veldmedewerker van het departement Biologie van de Universiteit Antwerpen.

  Sinds 2006 is hij educatief medewerker bij Natuurpunt en geeft hij jaarlijks bijna 200 lezingen, cursussen en voorstellingen over uiteenlopende natuurthema's. Daarnaast is hij ook regelmatig te horen en te zien op radio en tv, maar sinds kort mag haar daar ook de website van Ecoswitch aan toevoegen!

 3. Johan Thiers

  Johan Thiers

  Johan Thiers stuurt het duurzaamheidsprogramma van KBC Bank en Verzekeringen in België aan.

  Als toonaangevend bankverzekeringsbedrijf engageert KBC zich voor om onze samenleving duurzamer te maken. KBC begeleidt alle klanten (incl. ondernemingen) in hun overgang naar een groenere toekomst. Nieuwe regelgeving rond duurzaamheid heeft ook impact op de eigen bedrijfsvoering van KBC. Belangrijke Europese besluitvorming zoals CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) legt nieuwe regels op rond duurzaamheidsverslaggeving en beïnvloedt ook de (sociale) ondernemingen die klant of leverancier zijn van KBC.

  Johan gaat dieper in hoe we als partners in de waardenketen samen kunnen werken aan een diepgaande mentaliteitswijziging.

 4. Katrien Penne

  Katrien Penne

 5. Steven Vromman

  Steven Vromman

  Steven Vromman is bekend geworden met zijn Low Impact-project. In een bekroonde documentairereeks van VRT kon het publiek volgen hoe Steven zijn leven drastisch omgooide om zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren met zijn gezin.

  Zijn avontuur is in meer dan veertig landen uitgezonden. Hij brengt een meeslepend verhaal waar iedereen iets van opsteekt. Vanuit een brede blik op geschiedenis en economie brengt hij verfrissende inzichten over de uitdagingen van deze tijd.

  Ondertussen is hij een veel gevraagde sprekers in het land en bedacht hij de ‘eco-comedy’, een originele vorm van infotainment. Hij publiceerde vijf boeken en is tevens een invloedrijk opiniemaker in Vlaanderen.
  Als geen ander slaagt hij er in belangrijke thema’s met humor en ontroering te brengen naar het grote publiek.

 6. VEB Vlaams Energiebedrijf (VEB)

  VEB Vlaams Energiebedrijf (VEB)

  VEB (Vlaams Energiebedrijf) speelt een cruciale rol in het faciliteren van duurzaam en efficiënt energiebeheer in de publieke sector, terwijl het tevens ondersteuning biedt bij het behalen van belangrijke klimaatdoelstellingen.

 7. Wouter Demuynck

  Wouter Demuynck

  Wouter is Change Driver bij GRUUND. Hij ondersteunt organisaties in verduurzamingstrajecten.

  Wouter is Future-Fit Certified Professional, adviseert internationale organisaties op strategisch niveau en overspant hierbij alle duurzaamheidsdomeinen die zowel betrekking hebben op de planetaire 'bio-fysische' domeinen (energie, water, circulaire economie, koolstof LCA, grondstoffen, …) als op de 'sociale fundering' en bestuurlijke aspecten (ESG).

Aanmelden

Sorry, deze bijeenkomst is geannuleerd

Prijzen

Ticket Prijs
Doe mee de Ecoswitch! | hele dag € 40,00
Doe mee de Ecoswitch! | namiddag € 25,00

Tickets voor een hele dag zijn inclusief lunch.
Inschrijven in groep is mogelijk. (max. 4 tickets)