Doe mee de Ecoswitch!

Doe mee de Ecoswitch!

Programma van het event: Maak mee de Ecoswitch!

Op donderdag 26 oktober:
9:40 - 10:00 Onthaal
10:00 - 10:45 Verwelkoming Door Joeri Cortens
10:45 - 12:30 Workshops
  Carbon Footprint ism Gruund Door Wouter Demuynck
  Thema Energie ism VEB Door VEB Vlaams Energiebedrijf (VEB)
12:30 - 13:00 Lunch + standenmarkt
13:00 - 13:20 Onthaal deelnemers namiddag
  Thematische Standenmarkt van Ecoswitch
13:20 - 13:35 Verwelkoming deelnemers namiddagprogramma
13:35 - 14:20 Thema Mobiliteit ism Traject Door Helena De Bruycker
14:20 - 15:20 Duurzaamheidsrapportering Door Katrien Penne, Johan Thiers
15:20 - 15:40 Korte pauze
15:40 - 16:30 "Hoop in turbulente tijden" - Steven Vromman Door Steven Vromman
16:30 - 17:30 Afsluitende receptie - netwerking
 1. Van 10:00 tot 10:45

  Verwelkoming

  Door Joeri Cortens

  Bij het begin van ons evenement, zal Joeri je met veel enthousiasme verwelkomen en nemen we je mee op een diepgaande ontdekkingstocht door de website van Ecoswitch!

  Wie zijn de gezichten achter de geweldige tutorials? Leer de getalenteerde mensen kennen die je tijdens dit evenement zullen inspireren en begeleiden. Ontdek hun passie en expertise in duurzaamheid, en laat je meevoeren door hun verhalen.

  En dat is niet alles! De locatie van ons evenement is niet zomaar een plek. Het is een ware bron van inspiratie en betekenis. Kom erachter wat deze speciale locatie zo uniek maakt en waarom het de perfecte setting is om onze duurzame reis te beginnen.

 2. Van 10:45 tot 12:30

  Workshops

  Tijdens dit onderdeel moet je kiezen uit twee parallelle workshops, waardoor je de kans krijgt om je persoonlijke interesses te volgen en een sessie te kiezen die beter bij jou aansluit.

  Keuze uit:

  Carbon Footprint ism Gruund
  Thema Energie ism VEB

  De sessie bevat een koffiepauze

 3. Van 10:45 tot 12:30

  Carbon Footprint ism Gruund

  Door Wouter Demuynck

  Bewust Duurzaam Ondernemen: Het verkleinen van je Carbon Footprint.

  Ontdek in deze interactieve sessie hoe sociale ondernemers hun Carbon Footprint kunnen verkleinen en bijdragen aan een duurzame toekomst.
  Leer de basisprincipes van de "koolstofvoetafdruk", meet je emissies en ontdek praktische strategieën om bewuster en klimaatvriendelijker te ondernemen.

  Samen streven we naar een positieve impact op de planeet en de samenleving, terwijl we onze sociale missies behartigen. Doe mee en laat je inspireren tot duurzaam ondernemen!

 4. Van 10:45 tot 12:30

  Thema Energie ism VEB

  Door VEB Vlaams Energiebedrijf (VEB)

  De sprankelende energietransitie in de social profit sector: jouw reis naar duurzaamheid! Ontdek hoe het VEB jouw bondgenoot kan zijn en hoe Terra, de betoverende Patrimonium- en energiedatabank van VEB, een sleutelrol speelt in deze opwindende reis.

  Maar dat is nog niet alles! Laat je inspireren door een bijzondere sociale onderneming die hun duurzame initiatieven en successen met trots deelt. Laat je meeslepen door hun verhaal en word zelf een voorloper van positieve verandering!

  Ben jij klaar om jouw organisatie naar een groenere toekomst te leiden? Sluit je aan bij deze workshop en laat je betoveren door de mogelijkheden van de energietransitie in de social profit sector!

 5. Van 12:30 tot 13:00

  Lunch + standenmarkt

  Tijdens de "Lunch" staat duurzame voeding centraal, geïnspireerd door het thema voeding op de website van Ecoswitch. We nodigen je uit om te genieten van een heerlijke lunch die niet alleen voedzaam en smaakvol is, maar ook in lijn is met onze missie om duurzame keuzes te bevorderen. Tijdens de lunch zal ook de standenmarkt open zijn.

  Let op: Geef eventuele dieetvoorkeuren of voedselallergieën aan ons door, zodat we kunnen zorgen voor passende opties tijdens de lunch.

  OPGELET: lunch is enkel voorzien voor deelnemers die een hele dag zullen deelnemen.

 6. Van 13:00 tot 13:20

  Thematische Standenmarkt van Ecoswitch

  Welkom bij de Thematische Standenmarkt van Ecoswitch! Dit inspirerend programmaonderdeel biedt je de mogelijkheid om dieper in te duiken in verschillende duurzame thema's die te vinden zijn op onze website. Verken de "markt", ontdek nieuwe inzichten en laat je inspireren door de verschillende infostanden die zijn opgezet.

  Elke stand wordt bemand door experts en enthousiastelingen die gepassioneerd zijn over het betreffende thema. Ze staan klaar om je te voorzien van waardevolle informatie, praktische tips en inspirerende ideeën die je kunt toepassen in je dagelijks werking. Stel gerust vragen, ga in gesprek en deel ervaringen met gelijkgestemde individuen die zich inzetten voor een duurzamere wereld.

 7. Van 13:35 tot 14:20

  Thema Mobiliteit ism Traject

  Door Helena De Bruycker

  Dit programmaonderdeel biedt een unieke gelegenheid om te ontdekken hoe we ons kunnen verplaatsen op een manier die vriendelijker is voor zowel het milieu als voor onszelf. Door bewuste keuzes te maken op het gebied van mobiliteit, kunnen we de luchtkwaliteit verbeteren, verkeerscongestie verminderen en een positieve impact hebben op onze gemeenschappen.

  Ook tijdens deze sessie geven we graag het woord aan een sociale onderneming om te vertellen over hun inspanning op gebied van mobiliteit.
  Hoe hebben zij het aangepakt?
  Was er draagvlak/enthousiasme bij de werknemers?
  Waren er ook valkuilen?

  En wat zijn de fiscale voordelen voor het aanschaffen van elektrische dienstwagens?

 8. Van 14:20 tot 15:20

  Duurzaamheidsrapportering

  Door Katrien Penne, Johan Thiers

  Duurzaamheidsrapporten bieden organisaties de mogelijkheid om verantwoording af te leggen over hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid. We zullen bespreken waarom het belangrijk is om transparant te zijn over milieu-, sociale en governanceaspecten en hoe rapportage kan bijdragen aan het opbouwen van vertrouwen bij belanghebbenden.

  Maar wat is nu de (europese) regelgeving? Waar moeten we op voorbereid zijn? En wie moet wat rapporteren?

  Tijdens het panelgesprek zoeken we het uit aan de hand van een panelgesprek tussen

  • Katrien Penne - Serv
  • Johan Thiers - Kbc
 9. Van 15:40 tot 16:30

  "Hoop in turbulente tijden" - Steven Vromman

  Door Steven Vromman

  Wie het nieuws volgt, denkt wellicht dat het einde der tijden op komst is. Extreem weer, politieke crisis, economische onrust en technologische ontwikkelingen. Maar er is hoop! Steven Vromman brengt in zijn voorstelling een hoopvol verhaal hoe we kunnen omgaan met deze uitdagingen.

  Er zijn veel acties die we kunnen ondernemen om zelf de toekomst in handen te nemen. De non-profit sector kan een belangrijke motor zijn om te komen tot een kwalitatiever leven met respect voor het ecosysteem waarvan we afhankelijk zijn.

  In zijn voorstelling laat Steven Vromman zien hoe we de wereld kunnen verbeteren. Hij doet dit met humor, muziek en interactie. Het wordt een bijzondere afsluiter waarna je met nieuwe inspiratie naar huis gaat.

Aanmelden

Sorry, deze bijeenkomst is geannuleerd

Prijzen

Ticket Prijs
Doe mee de Ecoswitch! | hele dag € 40,00
Doe mee de Ecoswitch! | namiddag € 25,00

Tickets voor een hele dag zijn inclusief lunch.
Inschrijven in groep is mogelijk. (max. 4 tickets)