Doe mee de Ecoswitch!

Doe mee de Ecoswitch!

Na het evenement zal op deze pagina de presentaties terug te vinden zijn.

Welkom op de Thematische Standenmarkt van Ecoswitch!

Hier krijg je de gelegenheid om je verder te verdiepen in verschillende duurzame thema's die te vinden zijn op onze website.

Verken de "markt", ontdek nieuwe inzichten en laat je inspireren door de diverse informatiepunten die we hebben gecreëerd in samenwerking met bedrijven die zich specifiek richten op één van de Ecoswitch-thema's op onze website.

Thema Voeding

Foodwin

Waar eten is, is verspilling! Helaas.
Ongeveer ⅓ van het geproduceerde voedsel gaat verloren. Op het veld, door verwerking, bij transport, in de supermarkt, in grootkeukens, restaurants en ook bij mensen thuis! Een absurd probleem, met gelukkig ook oplossingen. FoodWIN ondersteunt grootkeukens, bedrijven en burgers bij het verminderen van voedselverspilling. Benieuwd hoeveel impact jij kan maken? Kom langs en ontdek wat jouw organisatie kan betekenen in de strijd tegen voedselverspilling! 

Thema Energie

VEB

VEB (Vlaams Energiebedrijf) speelt een cruciale rol in het faciliteren van duurzaam en efficiënt energiebeheer in de publieke sector, terwijl het tevens ondersteuning biedt bij het behalen van belangrijke klimaatdoelstellingen.

 Thema Materiaal

Odd_Paper

Odd Paper verzamelt "papieroverschotten" die anders zouden worden versnipperd en opnieuw geproduceerd, een proces dat aanzienlijke hoeveelheden water en energie verbruikt om papier te maken... uit papier! Dit lijkt misschien onnodig, aangezien we het gewoon een nieuwe bestemming kunnen geven. Odd Paper haalt dit papier op, zet het in elkaar en snijdt het met behulp van een machine om er vervolgens prachtige notitieboekjes van te maken. Dit hele proces wordt zorgvuldig met de hand uitgevoerd. Bovendien gebeurt al het ophalen van materialen in Brussel volledig met de fiets!

 Thema Water

BRAUZZ-Logo-Horizontal-20200925 (4)

Traditionele schoonmaakproducten bestaan uit plastic voor eenmalig gebruik en bevatten 90% water. BRAUZZ. gaat voor een schonere planeet, letterlijk én figuurlijk! Door al plastic en het overbodig vervoer van water te elimineren aan de hand van concentraten die 100% gemakkelijk biologisch afbreekbaar zijn.

Benieuwd? Neem dan tijdens het event een sample pakketje mee naar je onderneming!

Thema Biodiversiteit

Greenzy_logo

Greenzy biedt huishoudens een geurloze en design binnencomposteerder. Maar misschien past dit mooi object ook wel in jou onderneming?
Geen nare geuren, geen vliegen, en geen gedoe met buiten composteren tijdens kou of regen. Bovendien hoef je geen expert te zijn dankzij de app die de compostmonitoring beheert. Het leidt je door de te volgen stappen met behulp van de sensoren in de composteerder. Het is eenvoudig, snel, leerzaam EN het maakt je afval bruikbaar voor bloemen, moestuin, ......

Ontdek de composteerder aan de stand.

DUO ON WHITE - BASE

Aanmelden

Sorry, deze bijeenkomst is geannuleerd

Prijzen

Ticket Prijs
Doe mee de Ecoswitch! | hele dag € 40,00
Doe mee de Ecoswitch! | namiddag € 25,00

Tickets voor een hele dag zijn inclusief lunch.
Inschrijven in groep is mogelijk. (max. 4 tickets)