Hoe krijgen we meer mensen langer, gezond en met goesting aan de slag?

Hoe krijgen we meer mensen langer, gezond en met goesting aan de slag?
Bron: BPACT

De arbeidsmarkt staat in brand! Werkgevers hebben het steeds moeilijker om medewerkers te vinden, het is dus belangrijk dat zoveel mogelijk mensen aan de slag gaan of blijven. Toch blijken veel 60+ers het moeilijk te hebben om aan de slag te blijven, hun loopbaan verder te ontwikkelen of opnieuw aan het werk te gaan.

De sociale partners (werknemers- en werkgeversorganisaties) werken samen met de Vlaamse regering aan een actieplan om zo veel mogelijk mensen aan de slag te houden, ook na hun 60ste. Om zo’n plan te maken is het belangrijk kansen en drempels in kaart te brengen en acties en oplossingen te bedenken die impact hebben op de arbeidsmarkt voor 60+ers.

Daarom willen we jou horen! Ben je zelf 60+ en zag je kansen om je loopbaan te ontwikkelen of ervaarde je belemmeringen? Ben je een werkgever en heb je problemen bij het aanwerven of in dienst houden van ouderen? Of zie je hier net extra kansen in? Dan gaan we graag met jou in gesprek over oplossingen en acties die kunnen helpen om oudere werknemers langer, gezond en met goesting aan de slag te houden.

We nodigen werknemers, werkzoekenden en werkgevers uit om samen hun ervaringen te delen en mee te denken over oplossingen voor de toekomst. Je kiest zelf welke sessie jou het beste past:

  • op 17/10/2023 in Sint-Niklaas (hotel Serwir - 18:00-22:00)
  • op 24/10/2023 in Hasselt (Radisson hotel - 18:00-22:00)

Kan je aanwezig zijn op één van de sessies, jouw ervaring delen en zo meewerken aan de arbeidsmarkt van de toekomst? Stel je dan zeker kandidaat!
Elke deelnemer krijgt een cadeaubon ter waarde van €50 als vergoeding.

Stel je kandidaat