De allereerste sportbedrijf-award voor grote social-profitondernemingen gaat naar UZ Antwerpen!

De allereerste sportbedrijf-award voor grote social-profitondernemingen gaat naar UZ Antwerpen!

Op 8 mei kwamen in de studio’s van Kanaal Z de medewerkers van 15 ondernemingen samen om te horen wie de allereerste ‘sportbedrijf-awards’ in de wacht zou slepen. Verso is partner van deze wedstrijd.

Er waren prijzen te verdelen in 5 categorieën:

UZ Antwerpen - sportbedrijf awards

De winnaars mochten een mooie prijs ophalen: een coole trofee en een cheque van €1500 om hun sport- en beweegbeleid verder te versterken. Wil je weten wat deze voorlopers zo speciaal maakt? Kijk dan zeker naar de reeks ‘Z-Sport’ op Kanaal Z. Elke week stelt een van de winnaars zich voor en vertellen ze waarom zij de prijs voor ‘sportiefste bedrijf’ verdienen.

‘Sportbedrijf’

In 2021 lanceerde minister van Sport Ben Weyts het Sportbedrijf-aanbod, in samenwerking met de drie intersectorale werkgeversorganisaties: Verso, Voka en Unizo. Ondernemingen kunnen o.a. een sport- en beweegscan en een starterskit krijgen. Zo kunnen ze volgens eigen noden, wensen en mogelijkheden aan de slag om hun medewerkers te motiveren om meer te bewegen en te sporten.

Intussen werden al meer dan 400 sport- en beweegscans afgenomen en gingen bijna 1.000 ondernemingen in op het starterskit-aanbod. Wie zich via een sport- en beweegbeleid inzet voor gezondere werknemers, kan bovendien het label ‘Sportbedrijf’ aanvragen. Al meer dan 130 ondernemingen behaalden dit label al.

Wil je zelf ook een ‘Sportbedrijf’ worden? Vraag dan snel je starterskit aan!

Lees ook

Wil je een sportieve(re) werkvloer?

Wil je een sportieve(re) werkvloer?

Wil je jouw sociale onderneming sportiever maken? Sport Vlaanderen heeft alle tools in huis om jou en je collega's in beweging te krijgen én te houden.

Fit met de FitBonus

Fit met de FitBonus

De FitBonus, een initiatief van de Vlaamse overheid, zet jou – of je medewerkers – persoonlijk op weg naar een gezonder, veerkrachtiger leven in balans. Dankz…

Ding mee naar de Sportbedrijf-Award!

Ding mee naar de Sportbedrijf-Award!

Investeert jouw onderneming in de gezondheid van zijn werknemers door hen voldoende te laten sporten en bewegen? Ga dan de strijd aan voor de Sportbedrijf-Award!

Gratis rugrevalidatie

Gratis rugrevalidatie

Een van de 3 pijlers van Verso is het versterken van sociale ondernemingen.  Op welzijnsvlak raden we je graag volgend aanbod rond rugrevalidatie aan.…