Bij HRwijs ben je niet het zoveelste nummertje

Bij HRwijs ben je niet het zoveelste nummertje

In de lente van 2021 promoveert Latifa El Morabit tot Algemeen Coördinator bij Federatie van Marrokaanse Verenigingen vzw. Om zich voor te bereiden op haar eerste leidinggevende functie, klopte ze aan bij HRwijs van Verso. “Ik zou de persoonlijke dienstverlening aan iedereen aanraden, niet enkel aan groentjes”, stelt Latifa.  

Zowel het inhoudelijke en het zakelijke als het personeelsbeleid uitstippelen, een team van zes medewerkers over verschillende regio’s in Vlaanderen coördineren, de externe communicatie beheren, de organisatie vertegenwoordigen in verschillende overlegstructuren en zorgen dat de socio-culturele praktijken van FMV vzw kwaliteitsvol blijven: Latifa’s nieuwe job bezorgt haar heel wat nieuwe verantwoordelijkheden. Om die allemaal het hoofd te bieden, rekent ze sinds vorige lente op HRwijs.  

Online 

“Ik stond er sceptisch tegenover moet ik zeggen, vanop afstand hulp krijgen. Ook al kon het door corona niet anders dan online”, steekt Latifa eerlijk van wal. “Maar ik voel mij heel goed geholpen, eigenlijk veel beter dan ik verwacht had.

Bij zo’n gesprek over HR, vooral als het allemaal nieuw is, kan er soms te veel info tegelijk op je afkomen waardoor er veel verloren gaat. Bij HRwijs is dat niet het geval. Tijdens het eerste gesprek polsen ze naar individuele noden en stellen ze veel vragen. Achteraf bundelen ze alles en bezorgen ze een overzicht van mogelijke tools. Dat is heel erg op maat en heel erg nuttig. Ik heb met bijkomende vragen teruggekoppeld en ben opnieuw goed verder geholpen.” 

Uitdagingen 

De Federatie van Marokkaanse Verenigingen behartigt als koepelorganisatie de belangen van 140 sociaal-culturele organisaties. “Vooral het personeelsbeleid is een serieuze uitdaging, dat is de voornaamste reden waarom ik op zoek ben gegaan naar ondersteunende tools bij Verso. In november hebben we iemand nieuw aangeworven. HRwijs heeft mij de instrumenten gegeven om de functie te omschrijven, de vacature uit te schrijven, de selectie- en sollicitatieprocedure op poten te zetten, de gesprekken te organiseren... Ook voor de functioneringsgesprekken met het huidige team heeft HRwijs mij de nodige tools aangereikt”, zegt Latifa.   

Het zoveelste nummertje 

Niet alleen het aanbod, ook de manier waarop HRwijs werkt, weet haar te pruimen. “Als ik niet meteen reageer op een mail, sturen ze na een tijdje zelf of bellen ze om te vragen of de tools aan mijn noden voldoen. Verso speelt kort op de bal, dat vind ik heel goed. De mensen zijn ook heel begaan, ik voel me niet gewoon het zoveelste nummertje. Pascale van HRwijs weet altijd in detail waar we de vorige keer gebleven zijn, ook al is het lang geleden. Die uitgebreide dossierkennis vind ik een groot pluspunt.” 

Groentjes 

Het verhaal van Latifa bij HRwijs is nog lang niet uitgeschreven. “Onlangs ben ik opnieuw langsgeweest en ik zal in de toekomst zeker nog vaker aankloppen. Er komt binnenkort een nieuw aanbod ter ondersteuning van leidinggevenden, daar ga ik zeker gebruik van maken. Ik vind het altijd nuttig en zeker niet alleen voor groentjes. Als ervaren rot kan je er een kritische blik op je eigen werking opdoen. Ik zou iedereen HRwijs aanraden.” 

Lees ook

Checklist voor een Toegankelijke Vacature

Checklist voor een Toegankelijke Vacature

Dat je niet altijd de juiste kandidaten vindt, kan ook aan je vacature gelegen zijn. Is die niet te complex opgesteld? 

HRscan voor sociale ondernemingen: snel, gratis en precies

HRscan voor sociale ondernemingen: snel, gratis en precies

De HRscan vertelt je snel, gratis en heel precies waar het medewerkersbeleid in jouw sociale onderneming nog beter kan.

Denken in rollen én een nieuwe overlegstructuur bij DVC De Triangel

Denken in rollen én een nieuwe overlegstructuur bij DVC De Triangel

In Lovendegem zijn we te gast bij dienstverleningscentrum De Triangel, dat ondersteuning biedt aan personen met een verstandelijke en een bijkomende beperking. Als zorg- …

HRscan houdt medewerkers gemotiveerd binnen snelgroeiende Sporty

HRscan houdt medewerkers gemotiveerd binnen snelgroeiende Sporty

Steffi Swennen is eindverantwoordelijke bij Sporty vzw. De vereniging ging aan de slag met de HRscan van HRwijs. …