HRscan voor sociale ondernemingen: snel, gratis en precies

De HRscan vertelt je snel, gratis en heel precies waar het medewerkersbeleid in jouw sociale onderneming nog beter kan.

Deze tool helpt je concrete antwoorden te formuleren voor verschillende facetten van je HR-beleid. Met gerichte vragen legt het instrument de verbeterpunten van jouw beleid bloot. Dat is essentieel om je HR-beleid gericht en duurzaam te optimaliseren.

We stellen het medewerkersbeleid voor als een huis. En net als een huis heeft je medewerkersbeleid een goede fundering en stevige muren nodig. Dat is de basis van de HRscan.

We stellen het medewerkersbeleid voor als een huis. En net als een huis heeft je medewerkersbeleid een goede fundering en stevige muren nodig.

Stap 1 HRscan: betrokkenheid = draagvlak

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. We betrekken graag zoveel mogelijk medewerkers bij de oefening. Want hoe groter de participatie, hoe groter het draagvlak binnen de organisatie. Laat iedereen in jouw onderneming of organisatie daarom de HRscan anoniem invullen - online of op papier. Alle antwoorden samen geven je een helder beeld op jouw aanpak van bijvoorbeeld werving en selectie, leidinggeven, welzijn en werkbaar werk. Pas als je weet wat je medewerkers appreciëren en waar de concrete pijnpunten zitten, kan je jouw medewerkersbeleid gericht verbeteren. 

Stap 2 HRscan: resultaten bespreken in een focusgroep

Na afloop presenteert de HR-specialist van Verso live de resultaten in een zelf samengestelde focusgroep van medewerkers. Samen analyseren we de uitschieters, zowel positief als negatief. Zo verzamel je nieuwe inzichten over algemene of specifieke thema's. Met deze achtergrondinformatie kan je jouw beleid vervolgens bijsturen.

We tonen een voorbeeld van de HRscan in de praktijk. Het maakt duidelijk op welke vlakken je het medewerkersbeleid van jouw organisatie kan bijsturen.

Stap 3 HRscan: een samenvattend rapport met praktische adviezen

Aansluitend op de doorlichting bundelen we de resultaten in een duidelijk rapport. In dit document vind je:

  • de enquêteresultaten
  • duiding door de focusgroep
  • de strategische adviezen van HRwijs

Welke investering vraagt het?

De scan is gratis, maar niet kosteloos. Je zult er namelijk zelf ook tijd in moeten investeren. Reken op ongeveer een halfuur per medewerker die het instrument invult en een halve dag begeleiding door een medewerker van HRwijs. En daarna is het aan jullie.

Nog een laatste greintje twijfel?

HRscan aanvragen

Breng je medewerkersbeleid in kaart en informeer naar de mogelijkheden van een gratis HRscan.

Of informeer je eerst over de HRscan op een van onze infosessies!

Lees ook

HRscan levert duidelijk rapport met praktische tips

HRscan levert duidelijk rapport met praktische tips

Home Thaleia in De Pinte liet een HRscan in huis uitvoeren. …

HRscan legde op halve dag onze werkpunten bloot

HRscan legde op halve dag onze werkpunten bloot

“Op een halve dag hadden we een screening van ons medewerkersbeleid en na een week een rapport met aandachtspunten en concrete aanbevelingen.” Gerd Vertommen …

De 4 A's van een diversiteitsbeleid

De 4 A's van een diversiteitsbeleid

UNIA is je allicht welbekend. De kans is groot dat je de link het snelst met discriminatie legt, maar ze geven ook tips aan werkgevers over hoe je je medewerkersbeleid in…

De coverstory - om je visie snel helder te krijgen

De coverstory - om je visie snel helder te krijgen

Een coverstory is een middel om medewerkers te inspireren. Om van je visie een verhaal te maken.