ICOBA, aan de slag met agressie

ICOBA, aan de slag met agressie

Agressie en agressief gedrag hebben een impact op het welzijn en de veiligheid van je medewerkers en de doelgroep waar je voor werkt. Icoba is een kennis- en expertisecentrum rond het thema agressie. Haar missie?  Social-profitorganisaties stimuleren en ondersteunen om agressie structureel en integraal aan te pakken.

Geef vorm en inhoud aan je agressiebeleid

Wil je werk maken van een agressiebeleid? Ontdek op www.icoba.be tools en info om agressief gedrag te voorkomen, er gepast op te reageren en om zoveel mogelijk de schadelijke gevolgen ervan te beperken.  Je vindt er zowel inhoudelijke info als materiaal om dat proces in goede banen te leiden.

Vorming en opleiding rond agressie

Wil je een opleiding volgen rond agressie of een medewerker inschrijven? Of liever een opleiding intern organiseren? ICOBA biedt jaarlijks een reeks vormingen aan in open aanbod. Liever een vorming op de werkvloer? Via ICOBA kan je jaarlijks kosteloos een aantal dagen vorming rond het thema agressie in je organisatie voorzien.

Advies en begeleiding

Een agressiebeleid opzetten is geen makkelijke opgave. Er komt vaak zoveel bij kijken dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je kan je laten bijstaan door ICOBA. Ook als je team het moeilijk heeft na een ernstig incident, kan je beroep doen op ICOBA. Samen pluizen we uit welke ondersteuning je team weer op de rails zet.

Campagnemateriaal

Een campagne helpt je om je agressiebeleid of een onderdeel ervan op verschillende manieren te belichten in je organisatie. ICOBA bracht verschillende thema’s onder de aandacht. De brochures, posters, online tools en ander materiaal zijn bedoeld om je organisatie te helpen zelf campagne te voeren.

Kan je gebruik maken van ICOBA's aanbod?

Op www.icoba.be vind je heel wat informatie over agressie die voor iedereen toegankelijk is. ICOBA’s vormingsaanbod, advies en financiële steun voor een begeleiding bij de ontwikkeling van je agressiebeleid is er enkel voor wie werkt in PC 319.01 en PC 331.

Ga aan de slag met agressie

Heb je al een agressiebeleid en wil je het doorlichten? Doe de agressiescan!

Lees ook

Werkbaarheidscheques verlengd tot eind 2023!

Werkbaarheidscheques verlengd tot eind 2023!

Goeds nieuws: ook in 2023 kan jouw onderneming steun aanvragen om knelpunten rond werkbaar werk in kaart te brengen en aan te pakken.

Ding mee naar de Sportbedrijf-Award!

Ding mee naar de Sportbedrijf-Award!

Investeert jouw onderneming in de gezondheid van zijn werknemers door hen voldoende te laten sporten en bewegen? Ga dan de strijd aan voor de Sportbedrijf-Award!

Arbeidsongeschikt of veilig aan het werk?

Arbeidsongeschikt of veilig aan het werk?

In tijden van krapte op de arbeidsmarkt kunnen we maar beter 'alle hens aan dek' houden. 'Die hens' kunnen ook zwangere vrouwen zijn. Lode Godderis, directeur bij IDEWE,…

Is je welzijnsbeleid helemaal in orde?

Is je welzijnsbeleid helemaal in orde?

BeSWIC, het Belgische kenniscentrum over welzijn op het werk stelde een volledig overzicht op van wat er wettelijk gezien in orde moet zijn. Een heel belangrijk aand…