ICOBA, aan de slag met agressie

ICOBA, aan de slag met agressie

Agressie en agressief gedrag hebben een impact op het welzijn en de veiligheid van je medewerkers en de doelgroep waar je voor werkt. Icoba is een kennis- en expertisecentrum rond het thema agressie. Haar missie? Social-profitorganisaties stimuleren en ondersteunen om agressie structureel en integraal aan te pakken.

Geef vorm en inhoud aan je agressiebeleid

Wil je werk maken van een agressiebeleid? Ontdek op www.icoba.be tools en info om agressief gedrag te voorkomen, er gepast op te reageren en om zoveel mogelijk de schadelijke gevolgen ervan te beperken.  Je vindt er zowel inhoudelijke info als materiaal om dat proces in goede banen te leiden.

Vorming en opleiding rond agressie

Werk je in de Vlaamse opvoedingssector (PC 319.01) of de Vlaamse welzijns en gezondheidssector (PC 331)? ICOBA biedt jaarlijks een reeks vormingen aan in open aanbod. Liever een vorming op de werkvloer? Via ICOBA kan je jaarlijks kosteloos een aantal dagen vorming rond het thema agressie in je organisatie voorzien.

Voor de sectoren gezinszorg en maatwerk voorzien de vormingsfondsen verschillende opleidingen. In samenwerking met ICOBA bieden de fondsen een aantal vormingen aan rond (preventief)omgaan met grensoverschrijdend en agressief gedrag.

Advies en begeleiding

Heb je vragen rond grensoverschrijdend en agressief gedrag? Neem contact op met ICOBA. Eender uit welke sector je komt.

ICOBA geeft feedback op beleidsteksten en adviseert bij het ontwikkelen of bijsturen van jouw agressiebeleid.

Campagnemateriaal

Een campagne helpt je om je agressiebeleid of een onderdeel ervan op verschillende manieren te belichten in je organisatie. ICOBA bracht verschillende thema’s onder de aandacht. De brochures, posters, online tools en ander materiaal zijn bedoeld om je organisatie te helpen zelf campagne te voeren.

Heb je al een agressiebeleid en wil je het doorlichten? Doe de agressiescan!

Lees ook

“Agressie is altijd betekenisvol”

“Agressie is altijd betekenisvol”

Hoe gaat het eraan toe op je werk? Krijg je positieve feedback of bagger? Heb je fijne collega’s of bullebakken? Een gezonde omgeving is cruciaal om goed te werken.…

Kwetsbaar leidinggeven

Kwetsbaar leidinggeven

We leven en werken aan een hoog tempo. Overal zijn prikkels. Een stroom van informatie loopt continu binnen. Steeds meer mensen worstelen met de druk van elke dag en gaan…

Welzijnsscans die het verschil maken: het ABC-perspectief

Welzijnsscans die het verschil maken: het ABC-perspectief

Meten is weten, realiseren zich ook de mensen van Impetus Academy, een Spin-off van UGent. Veel organisaties dragen dit adagio hoog in het vaandel. Bij het opzetten van e…

Tips voor leidinggevenden bij een werkhervatting na een kankerdiagnose

Tips voor leidinggevenden bij een werkhervatting na een kankerdiagnose

Vier op de tien kankerdiagnoses gaat naar mensen op beroepsactieve leeftijd. Vroeg of laat wordt een werkgever of een leidinggevende geconfronteerd met een werkhervatting…