De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

Onthaalbrochure CAW Oost-Brabant

CAW Oost-Brabant vindt een goede start voor alle collega's belangrijk. Daarom ontwikkelde CAW een nieuwe onthaalbrochure. In deze brochure staan alle belangrijke weetjes op een rij.

CAW onthaalbrochure.jpg

Het CAW is een grote en veelzijdige organisatie. De opdracht van een CAW is het versterken van mensen in hun welzijn. Om nieuwe collega's een goede start te geven maakte CAW Oost-Brabant een nieuwe onthaalbrochure.

De nadruk ligt op enerzijds het voorstellen van de organisatie (missie, structuur, vestigingen, werking en overleg) en anderzijds op (de principes van) het HR-beleid bij het CAW (gesprekscyclus, Huis van Werkvermogen, afspraken personeelsadministratie). Er komen weinig praktische zaken in aan bod.

Commentaar van een expert

CAW Oost-Brabant heeft een goed uitgebouwd intranet en er wordt in de onthaalbrochure frequent verwezen naar dit medium. Dit zorgt ervoor dat de informatie in de brochure langer actueel blijft en de snel veranderende informatie (wie is wie?, agenda van vergaderingen en waar verslagen te vinden, etc.) online makkelijk kan aangepast worden.

Er wordt gewerkt met getuigenissen van medewerkers uit heel verschillende diensten: deze zijn aangenaam om te lezen en geven een directe inkijk in hoe het écht is om te werken bij het CAW. Een foto bij de getuigenissen was extra leuk geweest.

Deze onthaalbrochure bevat vrij veel tekst en is weinig toegankelijk voor minder of anders taalvaardige medewerkers. Ook voor de praktische zaken (arbeidsvoorwaarden, afspraken, refter, parkeren, wat bij ziekte, ongeval, etc.) zullen nieuwe medewerkers andere kanalen moeten aanspreken.

- Lisa Coppin, Groeiinzicht

Ontdek hier de volledige onthaalbrochure van CAW Oost-Brabant.

CAW Oost-Brabant zet trouwens ook in op een actief diversiteitsbeleid. Lees er hier alles over.

Lees ook

Voorbeeld onthaalmap

Voorbeeld onthaalmap

De onthaalmap van Huize Levensruimte is een goed startpunt voor de praktische uitwerking van het onthaalbeleid van je organisatie.

Onthaalchecklist voor stagementoren

Onthaalchecklist voor stagementoren

Een stagiair aanwerven kan het werk verlichten. Tenminste als je die stagiair goed op weg helpt.

Onthaalchecklist

Onthaalchecklist

Wil je je nieuwe medewerkers goed onthalen en daarbij niets vergeten?