Holebi's

Holebi's

Cavaria, de koepel van alle verenigingen die opkomen voor holebi’s en transgenders, werkte een brochure uit met als titel ‘Uit de kast werkt beter. Hoe holebivriendelijk is jouw bedrijf?’.

Homo’s, lesbiennes of biseksuelen op de werkvloer: voor de meesten onder ons is het geen issue. Iemands seksuele geaardheid behoort immers tot zijn/haar privésfeer.

Net daar kan het schoentje soms wringen: waar andere medewerkers vaak over hun gezin vertellen en delen wat ze in het weekend deden, is dit voor sommige holebi’s niet zo vanzelfsprekend. Eén op tien heeft zelfs het gevoel ontslagen te zijn geweest, promotiekansen te hebben gemist of niet aangenomen te zijn als gevolg van zijn of haar seksuele geaardheid.

Cavaria, de koepel van alle verenigingen die opkomen voor holebi’s en transgenders, werkte een brochure uit met als titel ‘Uit de kast werkt beter. Hoe holebivriendelijk is jouw bedrijf?’. Je vindt er tips om je onderneming meer holebivriendelijk te maken.

Lees ook

Principes in omgang met diversiteit

Principes in omgang met diversiteit

Als je goed wil kunnen omgaan met anderen, vertrek je best vanuit een aantal principes. Wij stellen er graag 5 voor en leggen je uit waarom.

De voordelen van diversiteit

De voordelen van diversiteit

Een grote verscheidenheid aan levenswijzen, overtuigingen, vaardigheden en talenten is een meerwaarde voor elke organisatie. We noemen hier enkele goede redenen om in te …

Checklist Diversiteit met online rapport op maat

Checklist Diversiteit met online rapport op maat

Met de online Checklist Diversiteit van HRwijs ga je na of je organisatie rekening houdt met verschillen tussen medewerkers.…

Open Hiring®: rekruteren zonder cv of sollicitatiegesprek

Open Hiring®: rekruteren zonder cv of sollicitatiegesprek

Open Hiring®: wat is het, hoe werkt het en waarom zou je ervoor kiezen?