De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

Holebi's

Holebi's

Cavaria, de koepel van alle verenigingen die opkomen voor holebi’s en transgenders, werkte een brochure uit met als titel ‘Uit de kast werkt beter. Hoe holebivriendelijk is jouw bedrijf?’.

Homo’s, lesbiennes of biseksuelen op de werkvloer: voor de meesten onder ons is het geen issue. Iemands seksuele geaardheid behoort immers tot zijn/haar privésfeer.

Net daar kan het schoentje soms wringen: waar andere medewerkers vaak over hun gezin vertellen en delen wat ze in het weekend deden, is dit voor sommige holebi’s niet zo vanzelfsprekend. Eén op tien heeft zelfs het gevoel ontslagen te zijn geweest, promotiekansen te hebben gemist of niet aangenomen te zijn als gevolg van zijn of haar seksuele geaardheid.

Cavaria, de koepel van alle verenigingen die opkomen voor holebi’s en transgenders, werkte een brochure uit met als titel ‘Uit de kast werkt beter. Hoe holebivriendelijk is jouw bedrijf?’. Je vindt er tips om je onderneming meer holebivriendelijk te maken.

Lees ook

Nieuwe website geeft tips rond diversiteit

Nieuwe website geeft tips rond diversiteit

Wist je dat… je klanten je aan de telefoon beter begrijpen als je je boodschap in korte gestructureerde blokjes geeft? Wist je dat… je moeilijk bereikb…

Talentoscoop is er gewoon voor jou!

Talentoscoop is er gewoon voor jou!

Talentoscoop is een ESF-project van GTB en de Werkplekarchitecten in samenwerking met Verso, Howest en EPR. Ze luisteren naar wat jij nodig hebt. Misschien biedt diversit…

Armoede

Armoede

Op de werkvloer kunnen aspecten van armoede voor grote uitdagingen zorgen, zoals steeds wederkerende praktische problemen, wantrouwen, onzekerheid of net overdreven asser…