De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

Duoleren

Duoleren

Met duoleren bedoelt men twee medewerkers van een organisatie die samen in een opleiding stappen en hun leerprocessen aan elkaar verbinden. Op deze manier kan het leerresultaat voor elke medewerker afzonderlijk én voor de organisatie verhoogd worden. Een dergelijk leerproces kan ook opgezet worden met meer personen.

Voorwaarde is dat medewerkers er bewust voor kiezen om samen te leren en op voorhand afspraken maken over wat ze met elkaar zullen delen, wat op de werkvloer het resultaat van de opleiding zal zijn en hoe hier naar toe gewerkt wordt.

Duoleren is vooral zinvol bij langere opleidingen die ook in de organisatie veranderingen teweeg kunnen brengen. Tijdens en na de opleiding staan beide personen sterker bij het toepassen van nieuwe kennis en vaardigheden op de werkvloer. Ze vinden elkaar bij problemen en houden elkaar alert bij de implementatie. Ze vullen elkaar ook aan tijdens het leren: door een verschil in perspectief (context, karakter), blijft bij de een soms andere informatie meer hangen dan bij de ander.

Ga op voorhand goed na of je twee mensen tegelijk kan missen op de werkvloer.

Lees ook

Vergroot de veerkracht in jezelf en je team

Vergroot de veerkracht in jezelf en je team

Veerkracht is meer dan ooit nodig nu we mondiaal uitgedaagd worden door de coronacrisis. In hun boek Vergroot de Veerkracht in jezelf en je team, behandelen Anton Stellam…

Doe in 2020 mee aan een jobswitch!

Doe in 2020 mee aan een jobswitch!

Wat als je even kon meedraaien op een andere, prikkelende werkomgeving en zo je competenties en talenten on the job kon aanscherpen zonder je huidige baan en rechten te v…

Zelf opleiding geven

Zelf opleiding geven

Een medewerker van je eigen organisatie kan ook in een formele setting kennis of vaardigheden aan collega’s doorgeven.