Bootcamp 'Werk maken van een strategisch medewerkersbeleid'

Bootcamp 'Werk maken van een strategisch medewerkersbeleid'

Medewerkers zijn de motor van je werking. Jouw organisatie gaat voor een gedragen én onderbouwd medewerkersbeleid. Je stelt prioriteiten, tekent acties uit en plant ze in.

Op een strategische manier aan de slag gaan met je medewerkersbeleid zorgt ervoor dat je de juiste mensen aantrekt, blijvend motiveert en behoudt.

Wat mag je verwachten?

In dit bootcamp gaan we aan de slag om je medewerkersbeleid te screenen, acties te formuleren en stakeholders te betrekken om stappen te zetten in de gewenste richting.

Dankzij de uitwisseling met andere organisaties krijg je nieuwe inzichten en kan je in de groep zaken aftoetsen.

Programma

Wat kan en weet je na afloop van dit bootcamp?

Je leert:

 • Wat een strategisch medewerkersbeleid inhoudt, welke thema’s hierin belangrijk zijn en hoe die met elkaar verbonden zijn.
 • Meten om te weten. Je krijgt zicht op welke kengetallen, metingen, bevragingen en (actie)onderzoeksmethodes nuttig zijn als het gaat om strategie bepalen voor je medewerkersbeleid. Je bepaalt welke geschikt zijn voor je organisatie.
 • Zelf een (actie)onderzoek of meting uitvoeren bij medewerkers en andere stakeholders rond de gegevens en input die jij wil verzamelen.
 • De resultaten van je onderzoek presenteren en daar conclusies uithalen voor het medewerkersbeleid, met aandacht voor je doelpubliek (raad van bestuur, directieteam, personeelsvergadering, in de teams,…)
 • Een strategisch actieplan opstellen voor je medewerkersbeleid met bijbehorende planning.
 • Dit actieplan opvolgen en er mee voor zorgen dat het waargemaakt wordt.

Wanneer wordt dit bootcamp een succes?

 • Jouw enthousiasme tijdens en tussen de bijeenkomsten door bepaalt de kracht van dit bootcamp: je haalt eruit wat je erin steekt.
 • Je kan en mag vanuit jouw functie kritisch meedenken over dit onderwerp en zelfs een trekkersrol opnemen.
 • Je hebt een goed zicht op het reilen en zeilen binnen je organisatie en kan achteraf de inzichten delen en implementeren.

Praktisch?

Locatie:

 • AFS Vlaanderen - H. Consciencestraat 52, 2800 Mechelen
 • eventuele individuele coaching zal online plaatsvinden.

Wanneer: telkens op een dinsdagvoormiddag van 9u30 tot 13u

 • 20 september 2022
 • 11 oktober 2022
 • 8 november 2022
 • 29 november 2022
 • 20 december  2022

Docenten: Lisa Coppin, Groeiinzicht & Tom Vandooren, Kyrat

Doelgroep: directieleden, coördinatoren, HR-verantwoordelijken, teamleiders... van sociale ondernemingen, die het mandaat hebben om met het medewerkersbeleid aan de slag te gaan in de eigen organisatie.

Wat is een bootcamp?

Een bootcamp is een interactief traject waarin je in vijf halve dagen jouw vaardigheden en kennis naar een hoger niveau tilt.

Samen met vijf tot acht andere sociale ondernemingen - uit verschillende sectoren - maak je werk van je medewerkersbeleid: je leert van experts én van elkaar, in een open en vertrouwelijke sfeer.

Intersectorale praktijkvoorbeelden inspireren je om buiten je hokje te denken. Vervolgens pas je deze ideeën toe in de organisatie.

We voorzien ook een online individueel coachingsmoment om het toe te passen in je organisatie.

Inschrijven?

Je betaalt 500 euro (excl. btw). Om een maximaal resultaat in je organisatie te garanderen, stimuleren we dat elke deelnemende sociale onderneming twee deelnemers afvaardigt. Dit is geen verplichting. Je betaalt hiervoor 500 euro (excl. btw), ook als je maar één deelnemer afvaardigt. Gebruik voor de inschrijving van de tweede deelnemer de unieke code die je ontvangt in je bevestigingsmail.

VIVO betaalt in veel gevallen opleidingen van sociale ondernemingen terug. Denk hier aan bij je inschrijving.

Interesse?

Schrijf in via de knop hiernaast. Enkele weken voor de start ontvang je een bevestigingsmail met de agenda en praktische afspraken voor de eerste sessie.

Dit aanbod wordt jou aangeboden door:

Logo HRwijs   

Aanmelden

Je kan je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Standaard € 500,00

Als deelnemer betaal je slechts een deel van de kostprijs. Het grootste deel passen we bij!

Deel met anderen