Feest van de sociale ondernemingen in Vlaanderen

Feest van de sociale ondernemingen in Vlaanderen

Over de sprekers

 1. Annemie Bollen

  Annemie Bollen

  Annemie Bollen is adviseur klimaat- en energiebeleid voor de studiedienst van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). De SERV adviseert de Vlaamse regering en het Vlaamse parlement en vormt hét advies- en overlegorgaan waarin de Vlaamse werkgeversorganisaties en werknemersorganisaties elkaar ontmoeten. De SERV hecht veel belang aan de energie- en klimaattransitie en publiceerde de afgelopen 20 jaar talrijke adviezen en rapporten over het thema. Voorheen was Annemie Bollen ook energie-adviseur voor de Vlaamse minister van Energie en economisch expert voor het adviesbureau Technum, nu Tractebel. Ze is een economist, met een academische achtergrond in milieuwetenschappen en sociale wetenschappen.
 2. Bart Moens

  Bart Moens

  Bart Moens is als docent-onderzoeker verbonden aan de Odisee Hogeschool in Brussel. Hij is promotor van meerdere onderzoeksprojecten rond duurzaam en inclusief werkgeven. Bart is initiator en co-auteur van het vorig jaar bij die Keure verschenen boek ‘Koers naar talent in overvloed. Inclusief HRM als kompas’.
 3. Brecht Deschepper

  Brecht Deschepper

  Brecht De Schepper is een ervaren trainer en adviseur, oa. verbonden aan het postgraduaat Leiderschap van de Arteveldehogeschool, waar hij jaarlijks meer dan 100 leidinggevenden uit diverse social profitcontexten opleidt.
 4. Dirk Malfait

  Dirk Malfait

 5. Els Tiri

  Els Tiri

  Els Tiri is gecertificeerd loopbaancoach en consulent voor de uitwerking van een duurzaam loopbaanbeleid in kmo’s. Hiernaast is ze erkend Stress & Burn-out coaches (VESB), veerkrachtcoach (volwassenen en jongeren), ACT-therapeut, en slaaptrainer (supervisie Annelies Smolders). Ze heeft meer meer dan 25 jaar ervaring in HR consulting. Zo was ze o.a. consulent bij KVG-Limburg, Start People en Solvus en sinds 5 jaar zaakvoerder van Tiri HR consulting. Daarbuiten doet ze regelmatig de begeleiding van teambuildingactiviteiten en ben docent Syntrapxl en trainer bij Syntra voor business.
 6. Els Versteele

  Els Versteele

  Els Versteele is teamcoach bij vzw ”De Vierklaver “, ze coacht een begeleidend en logistiek team De Vierklaver is een instelling die personen met een beperking ondersteunt in wonen ,werken en vrije tijd . De vierklaver wil een werkplek zijn waar medewerkers en ondernemende teams met goesting werken . Vanuit deze visie heeft ze met het logistiek team deelgenomen aan het proefproject rond LiZet .
 7. Eva Balemans

  Eva Balemans

  Eva Balemans is de host van de People Planet Profit Podcast, een eerlijke podcast over duurzaam ondernemerschap. In haar dagelijks leven helpt Eva bedrijven met hun sustainable marketing en deze passie zet ze voort in haar podcast. Op 20 mei zal ze enkele live opnames doen met duurzame spelers in de social profit sector. Haar eerste seizoen kan je op Spotify of andere podcast kanalen beluisteren.
 8. Ivan De Boom
 9. Karel Vanderpoorten
 10. Koen De Vidts

  Koen De Vidts

  Na ingenieursstudies werkte Koen De Vidts (°1964) 15 jaar als informaticus. Nadien stuurde hij in de bankwereld afwisselend uiteenlopende domeinen aan van HR via IT tot Marketing. Zijn jarenlange passie voor ethiek leidde in 2018 tot de oprichting van Zinnings , en een engagement bij het lanceren van een nieuwe ethische, duurzame, coöperatieve bank (NewB). Hij geeft workshops en advies over ethiek, en begeleidt Moreel Beraad-sessies in organisaties. Het versterken van én de eigen morele mondigheid én het begrip voor de ethische gronden van andermans standpunten, dat is de missie van Zinnings: zin in zinderend zinnigs.
 11. Kristof Windels

  Kristof Windels

  Kristof Windels is als communicatiestrateeg gepokt en gemazeld in alles wat met communicatie te maken heeft. Door zijn ervaring is hij ook heel vertrouwd met het volledige medialandschap. Hij begon zijn carrière als sportjournalist bij De Morgen en werd er later nieuwsmanager en Wetstraatjournalist. Nadien werd hij eindredacteur bij de VRT Nieuwsdienst van het actualiteitsprogramma De Ochtend op Radio 1. Na een journalistieke carrière van 12 jaar werd hij woordvoerder en communicatiemanager. Eerst in de politiek – voor een minister en een politieke partij - en vervolgens in de bedrijfswereld voor bedrijven zoals Ghelamco Group. In januari 2019 startte Kristof bij Skinn Branding Agency als merkstrateeg, sinds vorig jaar is hij partner en strategic director bij het PR- en communicatiebureau Wavemakers. Kristof weet zoals geen ander hoe een verhaal in mekaar hoort te zitten, en hoe je dat verhaal brengt bij de juiste doelgroepen.
 12. Liesbeth Denis

  Liesbeth Denis

  Liesbeth is systemisch coach. Haar missie is mensen in beweging brengen, opdat ze er ten volle kunnen staan. Om zo meer plezier te ervaren in het werk en het leven. Dit doet ze door te kijken naar de essentie, naar dat wat ertoe doet. Ze begeleidt naast individuen ook groepen waarbij de focus ligt op persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Daarnaast begeleidt ze (kleine) teams waarbij de focus ligt op het zichtbaar maken van onderliggende belemmerende patronen om zo het potentieel van het team te optimaliseren. In haar werk combineert ze een rationele benadering en gevoelsmatig werk, en doet dit met veel plezier en enthousiasme. Ze heeft meer dan 8 jaar ervaring met begeleiden en coachen in haar rugzak. Daarnaast heeft haar werk bij Verso als HR-adviseur haar ook een inkijk gegeven in sociale ondernemingen en in de uitdagingen waar organisaties vandaag de dag voor staan. Systemisch werk is uitermate aangewezen om een antwoord te bieden aan complexe vraagstukken.
 13. Michel Dethée

  Michel Dethée

 14. Paul Ongenaert

  Paul Ongenaert

  Paul Ongenaert is netwerkdirecteur van de Taborgroep, een netwerk van autonome sociale ondernemingen en scholen. Met zo'n 9000 medewerkers versterken de partners elkaar in het waardegericht ondernemen. Letterlijk en figuurlijk een bergwandelaar… samen bergen verzetten !
 15. Peter Depauw

  Peter Depauw

  Peter is een co-houser, e-biker en stuwende kracht achter een lokale burgerbeweging. En hij heeft een hart én talent voor strategie. Als hij ziet welke resultaten een bedrijf of organisatie boekt na strategisch werk, maakt zijn hart een sprongetje. Hij ondersteunt strategische processen bij bedrijven en organisaties. Hij ontwikkelde als strategist het vermogen om snel een organisatie te vatten. Daarmee zorgt hij ervoor dat je als organisatie snel grote stappen vooruit zet. Hij maakt strategie bevattelijk en concreet. Als je met hem samen werkt, eindig je met een straffe strategie en concrete handvaten voor de toekomst.
 16. Sara Bastiaensens

  Sara Bastiaensens

  Sara Bastiaensens is doctor in de Communicatiewetenschappen en werkt als senior onderzoeker en gastdocent bij het expertisecentrum “Next Generation Work” van Antwerp Management School. In 2017 startte ze samen met collega’s van Antwerp Management School, Taborgroep en Workitects aan een ESF “Innovatie door exploratie” project om loopbanen te ondersteunen in Innovatieve Arbeidsorganisaties. Het resultaat hiervan is de LiZeT (Loopbanen in Zelforganiserende Teams) toolbox, die zelforganiserende teams handvaten biedt om in dialoog te gaan rond en te werken aan duurzame loopbanen van de teamleden én tegelijk de teamwerking te versterken.
 17. Servaas Bingé

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Tickets zijn inclusief catering en geven ook recht op het gebruik van een shuttledienst vanuit Station Londerzeel.

Prijs is incl. btw.

Deel met anderen