HRwijs - online Q&A over interne communicatie
Deze online Q&A gaat over “interne communicatie” : communiceren met je medewerkers en dit is meer dan enkel informeren...
Deze online Q&A gaat over “interne communicatie” : communiceren met je medewerkers en dit is meer dan enkel informeren...
“Werkstress is het grootste probleem voor alle ondernemingen.” Hoe kan je het voorkomen?
Een op zes medewerkers neemt reeds afscheid van de nieuwe werkgever binnen het half jaar. Dat blijkt uit recent onderzoek. De onthaalperiode voor de intreders speelt daarin een grote rol.
De hoofdvraag binnen deze sessie is 'tot waar reikt jouw verantwoordelijkheid als leidinggevende nu eigenlijk?'
Wanneer een van je medewerkers langdurig uitvalt, heeft dit niet alleen invloed op persoonlijk vlak, het heeft ook een impact op je onderneming. Het is in ieders belang om deze medewerker zo snel mogelijk terug aan de slag te krijgen.
Merk je dat nieuwe medewerkers wel worden aangetrokken, maar ze nadien snel vertrekken? Weet je niet hoe je ze gemotiveerd kan houden? En ben je benieuwd hoe je ervoor kunt zorgen dat eenmaal aan boord, je medewerkers ook graag willen blijven?
In dit groeilabo word je ondersteund om aan verandering te werken richting een inclusieve werkvloer. Je wordt ondersteund door professionele procesbegeleiders en groeit door uitwisseling van ervaring en kennis met de andere deelnemers.
Voor een duurzame tewerkstelling van werknemers zijn in sommige situaties aanpassingen nodig op de werkvloer. Bijvoorbeeld bij langdurige ziekte, burn-out, psychische of somatische klachten,... Hoe 'redelijk' is het om deze aanpassingen te verwachten van jou als werkgever?
Om deze vragen te beantwoorden biedt HRwijs Inclusief jou het groeilabo 'Redelijk aanpassingen op de werkvloer’ aan.
Heeft jouw onderneming nood aan meer (diverse) instroom? Wil je profielen ontmoeten die je niet bereikt via de gebruikelijke rekruteringskanalen? Wil je je bewust worden van de blinde vlekken in het instroom-, rekruterings- en retentiebeleid van je onderneming? En hoe zet je die drempels om in meer inclusieve praktijken met meer bereik en meer retentie tot gevolg?