De sociale onderneming: een conceptueel kompas

Met deze publicatie wil Verso de sociale onderneming op de kaart zetten als model dat het best uitgerust is om maatschappelijke dienstverlening te organiseren.

Op woensdag 15 november 2017 stelde Verso de publicatie 'De sociale onderneming: een conceptueel kompas' voor. Met deze publicatie wil Verso de sociale onderneming op de kaart zetten als model dat het best uitgerust is om maatschappelijke dienstverlening te organiseren.

De publicatie vertaalt internationale kaders en concepten naar onze Vlaamse context en gaat dieper in op de uitdagingen waar managers in sociale ondernemingen mee te maken krijgen. Wat hebben een woonzorgcentrum, een sociaal verhuurkantoor, een kringwinkel of een dienst voor kinderopvang met elkaar gemeen? Wat is nu precies een sociale onderneming? In deze publicatie licht Verso alle kenmerken van deze derde weg, tussen overheid en for-profit, toe.

Laat je inspireren en download de gratis publicatie.