Zoekveld

Het DNA van de sociale onderneming

De sociale onderneming.jpgOp woensdag 15 november stelde Verso de nieuwe publicatie 'De sociale onderneming: een conceptueel kompas voor'. Met deze publicatie wil Verso de sociale onderneming op de kaart zetten als ondernemingsmodel dat het best uitgerust is om maatschappelijke dienstverlening te organiseren. Vandaag en morgen!

Bekijk ook het fotoverslag en het twitterverslag van deze avond. De keynote werd verzorgd door professor Marc Jegers (VUB).

De publicatie vertaalt internationale kaders en concepten naar onze Vlaamse context en gaat dieper in op de uitdagingen waar managers in sociale ondernemingen mee te maken krijgen. Wat hebben een woonzorgcentrum, een sociaal verhuurkantoor, een kringwinkel of een dienst voor kinderopvang met elkaar gemeen? Wat is nu precies een sociale onderneming? In deze publicatie licht Verso alle kenmerken van deze derde weg, tussen overheid en for-profit, toe.

Verso besluit dat we vandaag meer dan ooit de troeven van sociale ondernemingen in de verf moeten zetten. De combinatie van ondernemen en innoveren zonder winstbejag blijft immers de sleutel voor een toegankelijk en kwalitatief aanbod voor elke Vlaming.

Wenst u graag deze publicatie digitaal te ontvangen, laat dan hier uw gegevens achter.

Partijvoorzitters en experts aan het woord

Verso vroeg ook aan vijf Vlaamse partijvoorzitters en vijf opiniemakers wat hun verwachtingen zijn voor de toekomst van de sociale ondernemingen.

"Voor welke uitdagingen staan sociale ondernemingen?"

"Welk engagement neemt uw partij om sociale ondernemingen bij de uitdagingen van de toekomst te ondersteunen?"

"Over welke troeven beschikken sociale ondernemingen voor de samenleving van morgen?" 

Ga naar het nieuwsoverzicht