De ABC-zelftest voor leidinggevenden

De ABC-zelftest voor leidinggevenden

In een goed draaiend team werken? Dat wil iedereen wel. Maar wat is de rol van de leidinggevende daarin? Hoe goed lukt het om collega’s in hun veerkracht te houden? Behouden ze hun motivatie ook in moeilijkere tijden? Waar kan jij als leidinggevende nog groeien?

AB²CxW?

Dat kan je uitdokteren met een zelftest die gebaseerd is op de zelfdeterminatietheorie (van Ryan en Deci). We kennen deze theorie vooral van het letterwoord ABC. Maar Lisa Coppin van Groeiinzicht breidt er graag wat aan uit.

Ze verwijst eveneens naar Autonomie, verBinding en Competenties (ABC), maar koppelt er ook nog Betekenis/zingeving en Waarderend samenwerken aan. AB²CxW dus.

Want vergeet niet: de relaties onderling zijn minstens evenveel van belang. Teamveerkracht is meer dan de som van individuen... en ook daar kan jij wat aan doen.

Doe nu de ABC-zelftest voor leidinggevenden!

Lees ook

Leiding geven: voor elke rol andere competenties

Leiding geven: voor elke rol andere competenties

Leiding geven vraagt de inzet van specifieke competenties. Die competenties houden natuurlijk verband met de taken en verantwoordelijkheden van een leidinggevende.…

Vragenlijst dienend leidinggeven

Vragenlijst dienend leidinggeven

Een heldere en werkbare methode om na te gaan hoe het is gesteld met het dienend leiderschap in je organisatie. Deze vragenlijst aan je medewerkers stelt …

Toolbox 'Leidinggeven aan jongeren'

Toolbox 'Leidinggeven aan jongeren'

Een gratis toolbox om leiding te geven aan jongeren. Ontwikkeld door onderzoekers van de KU Leuven, in samenwerking met BDO en met de steun van ESF Vlaanderen.

Leiding geven vanop afstand: 6 tips

Leiding geven vanop afstand: 6 tips

Hoe hou je medewerkers die thuiswerken gemotiveerd? Op welke manier bewaak je het welzijn van je medewerkers? Hoe kan jij hen hierbij als werkgever maximaal bij ondersteu…