HRscan voor sociale ondernemingen - GRATIS

Ontdek de HRscan: HR-adviseurs van Verso analyseren het personeelsbeleid van jouw sociale onderneming.

De HRscan vertelt je snel, gratis en heel precies waar het medewerkersbeleid in jouw sociale onderneming nog beter kan. Deze tool helpt je concrete antwoorden te formuleren voor verschillende facetten van je HR-beleid. Met gerichte vragen legt de HRscan de verbeterpunten van jouw beleid bloot. En da’s essentieel om ze gericht en duurzaam te optimaliseren.

HRscan huis.JPG

We stellen het medewerkersbeleid voor als een huis. En net als een huis heeft je medewerkersbeleid een goede fundering en stevige muren nodig.

Stap 1 HRscan: betrokkenheid = draagvlak

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. We betrekken graag zoveel mogelijk medewerkers bij je HRscan. Want hoe groter de participatie, hoe groter het draagvlak binnen de organisatie. Laat iedereen in jouw bedrijf of organisatie daarom de HRscan anoniem invullen - online of op papier. Alle antwoorden samen geven je een helder beeld op jouw aanpak van bijvoorbeeld werving en selectie, leidinggeven, welzijn en werkbaar werk. Pas als je weet wat je medewerkers appreciëren en waar de concrete pijnpunten zitten, kan je jouw medewerkersbeleid gericht verbeteren. 

Stap 2 HRscan: resultaten bespreken in een focusgroep

Na afloop van de HRscan presenteert de HR-specialist van Verso live de resultaten in een zelf samengestelde focusgroep van medewerkers. Samen analyseren we de uitschieters, zowel positief als negatief. Zo verzamel je nieuwe inzichten over algemene of specifieke thema's. Met deze achtergrondinformatie kan je jouw beleid vervolgens bijsturen.

Voorbeeld HRscan

Stap 3 HRscan: een samenvattend rapport met praktische adviezen

Na afloop van de HRscan bundelen we de resultaten in een duidelijk rapport. In dit document vind je:

  • de enquêteresultaten
  • duiding door de focusgroep
  • de strategische adviezen van HRwijs

Welke investering vraagt een HRscan?

De HRscan is gratis, maar niet kosteloos. Je zult er namelijk zelf ook tijd in moeten investeren. Reken op ongeveer een halfuur per medewerker die de HRscan invult en een halve dag begeleiding door een medewerker van HRwijs. En daarna is het aan jullie!

Nog een laatste greintje twijfel?

Ontdek het artikel van Home Thaleia 'HRscan levert duidelijk rapport met praktische tips' of dompel je onder in het verhaal van De Molenketjes 'HRscan is basis voor ons nieuwe medewerkersbeleid'.

HRscan aanvragen

Breng je medewerkersbeleid in kaart en informeer naar de mogelijkheden van een gratis HRscan

Lees ook

HRscan levert duidelijk rapport met praktische tips

HRscan levert duidelijk rapport met praktische tips

Home Thaleia in De Pinte liet een HRscan in huis uitvoeren. …

HRscan legde op halve dag onze werkpunten bloot

HRscan legde op halve dag onze werkpunten bloot

“Op een halve dag hadden we een screening van ons medewerkersbeleid en na een week een rapport met aandachtspunten en concrete aanbevelingen.” Gerd Vertommen …

De coverstory - om je visie snel helder te krijgen

De coverstory - om je visie snel helder te krijgen

Een coverstory is een middel om medewerkers te inspireren. Om van je visie een verhaal te maken.

Beslissingsmatrix: doelen bedenken en uitkiezen

Beslissingsmatrix: doelen bedenken en uitkiezen

Een beslissingsmatrix helpt je bij het bedenken en opstellen van strategische en operationele doelstellingen. Zo kom je in groep sneller tot een consensus. …