De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

HRscan

Breng je medewerkersbeleid in kaart met de gratis HRscan. 

Overmolen 4.jpg

Aan de slag

Een goed medewerkersbeleid zorgt voor een huis waar het goed werken is. En net als in een mooi huis heeft een goed medewerkersbeleid een goede fundering en stevige muren nodig. HRwijs heeft voor sociale ondernemingen een gratis aanbod uitgewerkt waarmee we jouw medewerkersbeleid in kaart brengen. Wat zijn de pronkstukken van je organisatie en welke kamers hebben nog een likje verf nodig? Kom het te weten met de HRscan van HRwijs!

Wat is het?

Net als een goede architect, gaan we eerst naar jou luisteren. Via een bevraging van je medewerkers maken we een nulmeting van het medewerkersbeleid op. Vervolgens komen we bij jou langs om de resultaten van deze bevraging in een focusgroep te bespreken. Zo komen we tot een gedragen scan van je medewerkersbeleid. We geven ook tips over hoe je de knelpunten kunt aanpakken. Dan is het aan jullie!

'Op een halve dag hadden we een screening van ons medewerkerbeleid en na een week een rapport met aandachtspunten en concrete aanbevelingen. Het eindrapport is gedragen door je hele team en kun je dus als stevig argument gebruiken bij je raad van bestuur.' - Gerd Vertommen - Karavaan

Jouw huis

HRscan huis.JPG

De HRscan stelt concrete vragen binnen negen domeinen van het HR-beleid:

De fundering

 1. Strategische aanpak
 2. Leiderschap
 3. Goede interne communicatie en participatie
 4. Diversiteit

De muren

 1. Organisatiestructuur en functie- of competentieprofielen
 2. Werving, selectie & onthaal
 3. Functioneren en evalueren
 4. Leren en ontwikkelen
 5. Welzijn en werkbaar werk

Overmolen 2.jpg

Waarom zou ik een HRscan aanvragen?

 1. Resultaat? Een duidelijk adviesrapport met praktische tips
 2. De HRscan is gratis voor social-profitorganisaties
 3. Door participatie mogelijk te maken, vergroot je het draagvlak binnen de organisatie om echt aan je medewerkersbeleid te werken.
 4. Je kunt de HRscan zien als een duwtje in de rug om het medewerkersbeleid in je organisatie verder uit te bouwen.

'Er werd een veilig kader geboden om duiding te geven bij elke vraag. Zo kon ieders standpunt aan bod komen.' - Karolien Huyghe - Home Thaleia

In 5 stappen naar een HRscan

 1. Neem contact op met een HR-adviseur van HRwijs. Hij/zij geeft je alle nodige info en maakt praktische afspraken om de scan op te starten.
 2. Je krijgt een link naar de online bevraging. Deze stuur je zelf rond naar iedereen die kan deelnemen aan de bevraging. Indien online invullen niet haalbaar blijkt, kan de bevraging ook op papier worden ingevuld.
 3. HRwijs zorgt voor een anonieme verwerking van de resultaten.
 4. HRwijs komt tot bij jullie voor een bespreking van de resultaten in een werkgroep. We gaan samen in op de thema’s die er uitschieten, zowel positief als negatief.
 5. Achteraf bezorgen we je nog een uitgebreid rapport waarin we naast de resultaten van de bevraging en de bespreking in de werkgroep ook nog een advies formuleren over hoe je de werkpunten kunt verbeteren.

Welke investering vraagt een HRscan?

De HRscan is gratis, maar niet kosteloos. Je zult er namelijk zelf ook tijd in moeten investeren. Reken op ongeveer een halfuur per medewerker die de HRscan invult en een halve dag begeleiding door een medewerker van HRwijs. En daarna is het aan jullie. Laat jullie bouwplan niet in een hoekje stof vergaren!

JA, IK BEN OVERTUIGD!

Vraag meteen een HRscan aan bij HRwijs: info@hrwijs.be – 02/205.00.41

Lees ook

Teamcharter

Teamcharter

Een teamcharter is een beschrijving van een aantal principes of afspraken die belangrijk zijn voor het goede functioneren van het team.

Tools van HRwijs

Tools van HRwijs

HRwijs ontwikkelde zelf verschillende tools ter ondersteuning van je medewerkersbeleid. 

Werkboekje HRM-Cockpit voor uitbouwen duurzaam en mensgericht HRM-beleid

Werkboekje HRM-Cockpit voor uitbouwen duurzaam en mensgericht HRM-beleid

De HRM-Cockpit is een instrument en methodologie voor het bepalen van de kritische succesfactoren op weg naar een duurzaam HRM.