eDiv: antidiscriminatiewet in eenvoudige stappen

Unia ontwikkelde eDiv, een online cursus over de antidiscriminatiewetgeving en diversiteit voor organisaties, met concrete situaties en oefeningen.

eDiv Unia

Mag je van een kandidaat eisen om een foto aan het cv toe te voegen? Hoe kan je een positieve actie voor een specifieke doelgroep opstarten? De beste kandidaat uit je selectieprocedure zit in een rolstoel. Hoe bereid je de komst van een nieuwe collega voor?

eDiv richt zich op situaties in de arbeidssfeer en is gericht op HR- en teammanagers, preventieadviseurs, vertrouwenspersonen en vertegenwoordigers van werknemers.

De cursus bestaat uit verschillende online leermodules. Je vindt er ook meer dan 150 voorbeeldsituaties met adviezen. Voor juristen is er meer informatie in de bibliotheek, met een pagina voor elk belangrijk juridisch concept.

Expert Houssein Boukhriss geeft input op een aantal vragen over deze tool. 

Voor wie is de tool nuttig? "Voor leidinggevenden en juristen die met vragen zitten over het wettelijk kader van allerhande vormen van discriminatie bij aanwerving en het voeren van een intern diversiteitsbeleid."

Wat zijn de pluspunten van de tool?

  • Heel praktisch met veel voorbeelden.
  • Groot pluspunt: de tool wordt soms door UNIA aangepast voor specifieke beroepscategorieën en hun eigen ervaringen met de thematiek.

Hoe moet je deze tool gebruiken? "Ik gebruik deze tool op mijn eigen manier, meer op basis van concrete voorbeelden uit de praktijk: ‘wat aanvaard je wel, wat niet en waarom?’.  Voor de manier waarop UNIA deze tool gebruikt moet je volgens mij wel meer gespecialiseerd zijn in de wetgeving rond discriminatie, waarbij hun vormingsdienst voor deze tool samenwerkt met de juridische dienst van UNIA."

Voor welke organisaties is deze tool het meest geschikt? "Eigenlijk voor alle organisaties die een divers personeels- en/of cliëntenbestand hebben of die werk willen maken van een eigen doordacht diversiteitsbeleid." 

Is deze tool praktisch bruikbaar volgens jou? "Zeker, vooral voor leidinggevenden."

Ontdek eDiv hier!

Lees ook

De 4 A's van een diversiteitsbeleid

De 4 A's van een diversiteitsbeleid

UNIA is je allicht welbekend. De kans is groot dat je de link het snelst met discriminatie legt, maar ze geven ook tips aan werkgevers over hoe je je medewerkersbeleid in…

De FACT-app: efficiënt communiceren met anderstaligen op de werkvloer

De FACT-app: efficiënt communiceren met anderstaligen op de werkvloer

'FACT' is een digitaal beeldwoordenboek als app voor smartphones. 

Scan armoede in je team

Scan armoede in je team

Hoe armoedesensitief is jouw onderneming? Wie hier graag een antwoord wil op hebben kan aan de slag met de armoedesensitiviteitsscan.…

Hoe kun je multicultureel talent vinden en behouden?

Hoe kun je multicultureel talent vinden en behouden?

Wij bij Verso ontwikkelden voor jou een digitale gids rond 'Multicultureel talent vinden en behouden'.