De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

Maak werk van een gezondheidsbeleid

Maak werk van een gezondheidsbeleid

Dat er een verband is tussen werk en gezondheid, staat vast. Werknemers zijn de ruggengraat van een onderneming: als ze gezond zijn, presteren ze vanzelf beter. Maar omgekeerd geldt hetzelfde: een aangename werksfeer komt het welzijn van de werknemers ten goede. Hoe kunnen gezondheid en werk elkaar nu precies versterken? Hoe kan de werkomgeving gezondheid stimuleren en het volle potentieel van werknemers naar boven brengen? Of concreter: hoe bouw je een preventief gezondheidsbeleid uit?

Voor Gezond Werken is een samenwerking tussen werknemers en leidinggevenden nodig. Om zo een werkomgeving te creëren die de gezondheid, veiligheid en het welzijn van alle werknemers voortdurend beschermt én bevordert. Zo moet de werkomgeving werknemers bijvoorbeeld stimuleren om gezonde keuzes te maken, want daar pluk je als onderneming automatisch de vruchten van!

7 stappen

Het Vlaams Instituut Gezond Leven, hét expertisecentrum in Vlaanderen dat relevante informatie over gezondheidsbevordering op het werk bundelt en een brug vormt tussen theorie en praktijk, biedt je de nodige antwoorden. Zo worden ondernemingen ondersteund en geïnspireerd om de gezondheid van hun medewerkers een flinke boost te geven. Meer info, net als het 7-stappenplan om tot een preventief gezondheidsbeleid te komen, vind je op de website www.gezondwerken.be.

Gezondheidscoach

Daarnaast kan je als onderneming onmiddellijk de daad bij het woord voegen en een beroep doen op een bedrijfscoach die samen met jouw onderneming een preventief gezondheidsbeleid uitwerkt. Hierbij doorloop je stap voor stap een volledig traject met als einddoel een gedragen, preventief gezondheidsbeleid met de thema’s voeding, beweging, sedentair gedrag, roken, alcohol en drugs en mentaal welbevinden op de werkvloer dat alle werknemers meeneemt.

Meer weten over een preventief gezondheidsbeleid of wil je advies over alle aspecten van gezondheid op het werk? Hiervoor kan je terecht bij Karlien Devloo, via bedrijfscoaching@gezondleven.be of +32 2 421 09 62.

Lees ook

Gezocht: innovatieve ideeën voor vitaal & gezond telewerken

Gezocht: innovatieve ideeën voor vitaal & gezond telewerken

Vitaal en gezond telewerken in de toekomst? Vlaamse overheid zoekt en financiert innovatieve projecten!

Werkbaarheidscheques: drie veelgestelde vragen van sociale ondernemers

Werkbaarheidscheques: drie veelgestelde vragen van sociale ondernemers

Werkbaarheid is een thema dat vele sociale ondernemers bezighoudt. Ontdek drie vragen - en bijhorende antwoorden - over de werkbaarheidscheques die je misschien nog niet …

Hoe maak je van telewerk een blijver?

Hoe maak je van telewerk een blijver?

Heb je vragen rond telewerk? De Serv verzamelt alle informatie en do’s en don’ts, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek op de website www.werkbaarwerk.…