Maak werk van een gezondheidsbeleid

Maak werk van een gezondheidsbeleid

Dat er een verband is tussen werk en gezondheid, staat vast. Werknemers zijn de ruggengraat van een onderneming: als ze gezond zijn, presteren ze vanzelf beter. Maar omgekeerd geldt hetzelfde: een aangename werksfeer komt het welzijn van de werknemers ten goede. Hoe kunnen gezondheid en werk elkaar nu precies versterken? Hoe kan de werkomgeving gezondheid stimuleren en het volle potentieel van werknemers naar boven brengen? Of concreter: hoe bouw je een preventief gezondheidsbeleid uit?

Voor Gezond Werken is een samenwerking tussen werknemers en leidinggevenden nodig. Om zo een werkomgeving te creëren die de gezondheid, veiligheid en het welzijn van alle werknemers voortdurend beschermt én bevordert. Zo moet de werkomgeving werknemers bijvoorbeeld stimuleren om gezonde keuzes te maken, want daar pluk je als onderneming automatisch de vruchten van!

7 stappen

Het Vlaams Instituut Gezond Leven, hét expertisecentrum in Vlaanderen dat relevante informatie over gezondheidsbevordering op het werk bundelt en een brug vormt tussen theorie en praktijk, biedt je de nodige antwoorden. Zo worden ondernemingen ondersteund en geïnspireerd om de gezondheid van hun medewerkers een flinke boost te geven. Meer info, net als het 7-stappenplan om tot een preventief gezondheidsbeleid te komen, vind je op de website www.gezondwerken.be.

Lees ook

Sportbedrijven bedrijven sport

Sportbedrijven bedrijven sport

Wil je jouw sociale onderneming ook sportiever maken? Sport Vlaanderen heeft alle tools in huis om jou en je collega's in beweging te houden.

Gezocht: innovatieve ideeën voor vitaal & gezond telewerken

Gezocht: innovatieve ideeën voor vitaal & gezond telewerken

Vitaal en gezond telewerken in de toekomst? Vlaamse overheid zoekt en financiert innovatieve projecten!

Werkbaarheidscheques: drie veelgestelde vragen van sociale ondernemers

Werkbaarheidscheques: drie veelgestelde vragen van sociale ondernemers

Werkbaarheid is een thema dat vele sociale ondernemers bezighoudt. Ontdek drie vragen - en bijhorende antwoorden - over de werkbaarheidscheques die je misschien nog niet …