Cybersecurity verbetertrajecten VLAIO

Cybersecurity verbetertrajecten VLAIO
Bron: VLAIO

Tijdens een VLAIO cybersecurity verbetertraject helpt één van de erkende dienstverleners de beveiliging van jouw onderneming te verbeteren. Ontwikkel een cyberplan, garandeer businesscontinuïteit, zorg voor risicomanagement, geef je onderneming veerkracht en een professionele uitstraling. Onmisbaar voor een toekomstgerichte organisatie!

In het kort

Cybersecurity verbetertrajecten helpen Vlaamse ondernemingen bij het duurzaam verbeteren van hun cyberveiligheid. Tijdens zo’n traject ambieert een erkende dienstverlener de cybersecurity van een onderneming te versterken. VLAIO subsidieert bij kmo's en maatwerkbedrijven 50% van de kosten voor het inkopen van deze externe begeleiding. Bij ondernemingen die niet voldoen aan de kmo-criteria maar wel onder de NIS2-richtlijn(externe link) vallen bedraagt de tussenkomst van VLAIO 35% van de kostprijs.

VLAIO biedt de cybersecurity verbetertrajecten nu in drie versies aan. Kies het pakket dat het best aansluit bij de noden van jouw onderneming: Sta je nog niet ver op gebied van cyberveiligheid en wil je graag een eerste analyse maken om te weten welke stappen je dient te zetten om de cyberveiligheid in je onderneming te verbeteren? Of heb je naast een analyse en een actieplan ook nood aan begeleiding op maat van één van onze dienstverleners bij het oplossen van veiligheidsproblemen?

Samengevat

Voor wie? Vlaamse kmo’s en maatwerkbedrijven + niet-kmo's die onder de NIS2 richtlijn vallen
Voor wat? Inkopen van extern advies en begeleiding inzake cyberveiligheid
Bedrag? 50% steun voor kmo’s en maatwerkbedrijven op trajecten tussen de € 8.500 en € 35.000 (excl. btw), met een verlaagd steunpercentage van 35% voor de niet-kmo’s die onder de NIS2-richtlijn vallen

Lees ook

Circulaire oplossingen in onze ziekenhuizen

Circulaire oplossingen in onze ziekenhuizen

Hoe introduceer je de circulaire economie in de zorgsector? Welke innovatieve en duurzame oplossingen kunnen helpen de ecologische voetafdruk van ziekenhuizen aanzienlijk…

“Duurzame financiering is geen luxe. Het is de kern van je missie”

“Duurzame financiering is geen luxe. Het is de kern van je missie”

Sociale ondernemingen staan midden in de maatschappelijke en ecologische transitie. Ze innoveren, versterken gemeenschappen en maken economie menselijker. Maar wie de wer…

“We denken nu beter na over subsidies”

“We denken nu beter na over subsidies”

Bij de Oost-Vlaamse zorgorganisatie Fiola laten ze minder subsidiemogelijkheden onbenut sinds ze een Groeilabz-bootcamp subsidiemanagement bijwoonden. Maar de sleute…

Ontdek onze opleidingen over dit thema

8 april 2025

Groeilab duurzaamheidsrapportering: aan de slag met VSME (Gent)

Krijg jij vragen over de duurzaamheid van jouw sociale onderneming? Dit groeilab biedt een totaaloplossing om die eenvoudig te beantwoorden. Met de Europese VSME-standaard begeleiden we je bij je eerste rapport en duurzame rapportering, strategisch en efficiënt in tijd en kosten, zodat je volledig rapporteringsproof bent.

10 september 2025

Workshop efficiënter werken met generatieve AI (Gent)

Generatieve AI (GenAI) biedt sociale ondernemingen kansen voor tijd- en efficiëntiewinst, bijvoorbeeld door omvangrijke dossiers samen te vatten of complexe data autonoom te analyseren. Tegelijk wekt het vragen op omtrent privacy, intellectuele eigendom en de rol van AI in onze jobs. We ontdekken het samen tijdens dit inspiratielab.

22 september 2025

Workshop digihelper op de werkvloer (Brussel)

Deze workshop is voor collega's die minder vaardige collega’s willen ondersteunen bij digitale vragen en digitale vaardigheden versterken. Deze peer-to-peer relatie werkt drempelverlagend, bevordert de leercultuur en zorgt ervoor dat de implementatie van digitale technologie in het zorgproces slaagt.