Hoe goed ken jij de de klimaatengagementen?

Hoe goed ken jij de de klimaatengagementen?

Het klimaatthema staat wereldwijd hoog op de agenda. Ook welzijns- en zorgvoorzieningen kunnen zorg dragen voor het klimaat en hun steentje bijdragen. Vanuit deze bezorgdheid hebben verschillende partners uit zorg en welzijn hun krachten gebundeld en al in 2017 13 klimaatengagementen ondertekend.

In september 2021 kopten 200 medische vakbladen ‘de klimaatcrisis is een gezondheidscrisis’. Zorg dragen voor het klimaat is dus ook onze zorg! Met een korte enquête over de klimaatengagementen polsen wij hoe vertrouwd je bent met het thema en de bestaande mogelijkheden. Deze enquête neemt slechts 5 minuten in beslag en zal ons helpen je nog beter te kunnen ondersteunen.

Alvast bedankt voor je medewerking! Voor meer informatie over deze enquête, contacteer kristien.gevers@verso-net.be.

Vul hier de enquête in.

Wil je als organisatie zelf aan de slag te gaan met een ‘actieplan duurzaam ondernemen’? Een goede eerste stap is uiteraard een meting! VIPA heeft voor jullie 3 mogelijke meetinstrumenten gescreend: het klimaatvisieplan, de sustacare en de ECG-matrix. Een toelichting over deze verschillende meetinstrumenten vind je terug op de website van VIPA.

Lees ook

Verso is lid van The Shift!

Verso is lid van The Shift!

Verso vervoegt dit groeiend netwerk, dat het Belgisch verzamelpunt wil worden voor mensen en organisaties die de maatschappij van morgen willen vormgeven.

Commissie presenteert Actieplan Sociale Economie

Commissie presenteert Actieplan Sociale Economie

Op donderdag 9 december heeft de Europese Commissie een actieplan gepresenteerd om de sociale economie in Europa te ondersteunen. ‘Bouwen aan een economie die werkt…

Start-to-SDG!

Start-to-SDG!

Een duurzamere wereld? Ontdek hoe jouw organisatie hierbij kan helpen!