"Open staan voor elkaars verhalen is enorm belangrijk in het inclusieverhaal"

Licht uit, spot aan: we zetten graag onze eventcommunicatie-medewerker Thijs Poets in de kijker.

Portret_Thijs-1

Medewerker in de kijker

Naam: Thijs Poets
Leeftijd: 22
Functie: Eventcommunicatie

Thijs professioneel

Wat was jouw droomjob toen je 5 jaar oud was?

Verpleger. Als kind heb ik een aantal keer mijn arm gebroken. Elke keer was ik gefascineerd door de gipskamer. Ik was ervan overtuigd dat ik ook ooit mensen zou helpen in het ziekenhuis. 

Wat is jouw beste vaardigheid? En hoe maak je daarin het verschil voor sociale ondernemingen?

Mijn beste vaardigheid is mijn creativiteit. Ik hou ervan om een boodschap op een leuke, originele manier over te brengen en mensen zo te kunnen boeien en inspireren. Bij sociale ondernemingen wordt communicatie en vooral de grafische uitwerking daarvan nog niet altijd als een prioriteit gezien. Ik denk dat ik daarin samen met Verso een voorbeeld kan zijn voor andere sociale ondernemingen. Dat we kunnen tonen dat communicatie ten eerste belangrijk is maar ook leuk kan zijn en dat dit daarom niet gelinkt moet zijn aan de commerciële sector. 

Welke pagina op de Verso-website bezoek je het vaakst (en waarom)?

Enkele weken terug had ik als antwoord gegeven “de adviseurs-pagina op de Verso website”. Als ‘nieuweling’ was die vooral handig om de namen van mijn nieuwe collega’s te leren en ook hun contactgegevens terug te vinden. Ondertussen ken ik iedereen (gelukkig) goed en kan ik al zonder. 😉 Als communicatiemedewerker is zowat de volledige website mijn speelterrein dus is het moeilijk om één pagina te geven. 

Welk social-profitinitiatief had je zelf willen bedenken?

Er zijn er zóveel die mij inspireren en die het vernoemen waard zijn. Wat mij nauw aan het hart ligt zijn organisaties die zich inzetten voor de mentale gezondheid, slachtoffers van seksueel geweld en inclusie. Onbespreekbaar, Punt vzw en natuurlijk ons eigen Hands-on Inclusion zijn daar sterke voorbeelden van. 

Thijs privé

Hoe maak je jouw maatschappelijk engagement tastbaar in jouw eigen dagelijkse leven?

Communicatie is meer dan boodschappen verspreiden, af en toe is luisteren ook een belangrijke vorm van communiceren. Dat is iets wat ik in het dagelijkse leven altijd probeer te doen. Ik probeer in elke situatie een open houding aan te nemen, je kan van iedereen dingen bijleren. Dat is, in mijn ogen, iets enorm belangrijk in het inclusieverhaal: open staan voor elkaars verhalen.

Welke muziek, film en/of literatuur inspireert jou?

In muziek ben ik iemand die houdt van muziek met een boodschap of verhaal. Ik ben een echte teksten-goeroe. 🙂 Adele, JP Saxe, Gavin James, Jeremy Zucker, Portland… ik kan nog wel even doorgaan. Daarnaast kan ik altijd losgaan op een goede Beyoncé, een of andere Nederlandse rapper of 90’s/00’s hits. Qua films houd ik nogal van de clichés; een goede romcom of actiefilm kan mij altijd wel ontspannen, ook hier ben ik wel te vinden voor een mooie boodschap. 

Welke vakantiebestemming bracht jou tot nieuwe inzichten?

Een vakantie die mij echt tot andere inzichten bracht dan “ik ben echt wel weggelegd voor een lui leven in de zon met lekker eten”, heb ik nog niet echt achter de rug. 😉 Ik heb als kind wel 2 jaar in Zweden gewoond. De inzichten die ik daaruit haal zijn vooral hoe mooi de kleine dingen in het leven kunnen zijn. De mentaliteit in Zweden is zo verschillend met die van hier. “The simple moments in life” betekenen er zo veel meer. Rust, vriendelijkheid en acceptatie staan daar echt wel centraal, iets wat helemaal aansluit bij mijn persoonlijkheid. 

Wat is jouw droom voor Verso (persoonlijk, als organisatie, …)?

Mijn droom voor Verso is enerzijds, als communicatiemedewerker, om meer naamsbekendheid te kunnen genereren. Om dé ‘plaats’ te worden waar je terecht kan rond HR, inclusie, innovatie, etc. Als persoon is mijn droom voor Verso om vooruitgang te maken op vlak van alle SDG’s, om mee te kunnen bouwen aan een mensgerichte maatschappij waar iedereen een plaatsje heeft. 

Wat is jouw meest memorabele moment bij Verso?

In mijn korte carrière bij Verso heb ik toch al een aantal mooie momenten mogen meemaken. Het absolute hoogtepunt is voor mij toch echt wel de Vlaamse conferentie voor inclusie van Hands-on Inclusion waaraan ik hard heb meegewerkt. Ondanks de switch naar een digitaal alternatief wegens corona ben ik enorm trots op het resultaat dat we hebben kunnen verwezenlijken. 

Hoe zouden jouw collega’s jou typeren in één woord?

Creatief.

Leer ook de andere Verso-medewerkers kennen

Lees ook

“Binnen Hands-on Inclusion zijn we voortdurend alert en bereid om onze aanpak in vraag te stellen”

“Binnen Hands-on Inclusion zijn we voortdurend alert en bereid om onze aanpak in vraag te stellen”

Licht uit, spot aan: we zetten graag onze ‘Hands-on Inclusion’-medewerker Anne Vandebergh in de kijker.

Hannah Arendt Instituut lanceert digitale vorming

Hannah Arendt Instituut lanceert digitale vorming

Hannah Arendt Instituut lanceerde 'Verschil in visie'. Deze digitale vorming geeft inzicht in de verschillende visies die er zijn op etnisch-culturele diversiteit. …

Hoe krijgen we meer mensen langer, gezond en met goesting aan de slag?

Hoe krijgen we meer mensen langer, gezond en met goesting aan de slag?

De arbeidsmarkt staat in brand! Werkgevers hebben het steeds moeilijker om medewerkers te vinden, het is dus belangrijk dat zoveel mogelijk mensen aan de slag gaan of bli…

VIA6: welke kwaliteitsmaatregelen?

VIA6: welke kwaliteitsmaatregelen?

Onder kwaliteit verstaan we werken aan werkbaar en wendbaar werk maar ook het streven naar meer instroom van personeel in onze sectoren en de versterking van sociale onde…