Gezocht: inspirerende voorbeelden werkbaar werk

Gezocht: inspirerende voorbeelden werkbaar werk

Maakt jouw bedrijf werk van werkbaar werk? Hebben jullie een werkbaar plan uitgewerkt om de werk-privé balans te verbeteren, de werkdruk te lijf te gaan of de emotionele belasting te verminderen? Dan zoeken wij jou!

Een brug naar het werkveld

De Stichting Innovatie & Arbeid startte begin april met het project ‘Een brug naar het werkveld’. Met dit project bouwen ze, samen met de sociale partners en de overheid, aan één coherente aanpak van werkbaar werk in de Vlaamse bedrijven en organisaties.

Om de doelstellingen (kennis rond werkbaar werk opbouwen, actoren betrekken en organisaties aanzetten tot actie) te realiseren is het belangrijk dat informatie over werkbaar werk makkelijk toegankelijk is, dat organisaties maximaal toegang hebben tot financiële ondersteuning en begeleiding. En is het belangrijk dat ze van elkaar kunnen leren en competenties rond werkbaar werk kunnen opbouwen. Dat sociale partners en sectoren organisaties nog beter kunnen ondersteunen in hun aanpak. 

Werkbaar werk in beeld

Concreet brengt de Stichting Innovatie & Arbeid voorbeelden van werkbaar werk in beeld in samenwerking met LEF. Een eerste reeks filmpjes komt deze week uit. Voor de volgende reeksen in het najaar zijn ze nog op zoek naar een 10-tal inspirerende voorbeelden.

Krijgen medewerkers in jouw organisatie meer autonomie? Gaan jullie een extra lengte voor goed leiderschap? Staan goede arbeidsomstandigheden bovenaan jullie lijstje? En voel je je geroepen om hierover te getuigen? Neem dan contact op met Claudia Vigna of Brigitte Lauwers.

Meer info?

> 'Een brug naar het werkveld'

> Alles over de werkbaarheidscheques

Lees ook

Europa zet veiligheid en gezondheid op het werk op de kaart

Europa zet veiligheid en gezondheid op het werk op de kaart

De Europese Commissie lanceert een nieuw kader voor veiligheid en gezondheid op het werk voor 2021-2027.

Inclusief ondernemen in actie!

Inclusief ondernemen in actie!

Wil je intensief aan de slag met het inclusiever maken van jouw organisatie? Ons splinternieuwe ESF-project Hands-on Inclusion helpt je op weg!…

Serv vraagt meer aandacht voor ventilatie

Serv vraagt meer aandacht voor ventilatie

De intersectorale sociale partners, waaronder Verso, vragen de Vlaamse regering om dringend betere ventilatie op de agenda te zetten in de strijd tegen de verspreiding va…