Expertendatabank

Soms wil je graag een extra paar ogen om naar een organisatie-uitdaging te kijken. Verso onderhoudt contacten met experten die kunnen terugvallen op een uitgebreide track-record in de social profit. Ze hebben elk hun expertisegebieden en werken onafhankelijk van Verso.

Mieke_Nieuwdorp.jpg

Mieke Nieuwdorp

Consultant / trainer

+32 486 65 89 92


Actief vanuit

Vlaams-Brabant

Thema's

Financiƫn, Innovatie, Intersectorale samenwerking, Leiderschap, Strategisch management, Verandermanagement

Over Mieke

Mieke is een gedreven, oplossingsgerichte organisator met een pragmatische aanpak. Mieke begeleidde al verschillende social profitorganisaties bij het uitwerken van een strategie én een concrete aanpak om meer impact te halen uit het samenwerken met bedrijven. Dit kan gebeuren op verschillende vlakken, van financiële ondersteuning, over helpende handen tot organisationele ondersteuning met de expertise van medewerkers uit bedrijven.

Naast consulting geeft Mieke ook opleidingen over de thema's 'samenwerking tussen bedrijven en social profitorganisaties' en 'competentiegebaseerd vrijwilligerswerk', onder andere in opdracht van het Vlaams Welzijnsverbond. Mieke doceert ook het vak ‘Cross-over samenwerking tussen bedrijven en sociale organisaties’ aan UCLL, aan de laatstejaarsstudenten Sociaal Werk - Maatschappelijke Advisering.

Mieke werkt vanuit de overtuiging dat ‘profit’ en ‘social profit’ van elkaar kunnen leren: kennisuitwisseling is tweerichtingsverkeer! In 2015 richtte ze Engage4 op, om bedrijven en hun medewerkers een kader en methodiek te bieden om hun maatschappelijk engagement vorm te geven én bij te leren. Met Engage4 zet Mieke al sinds 2015 impactvolle samenwerkingen op tussen bedrijven en social profitorganisaties, rond verscheidene uitdagingen van de organisatie: strategische vraagstukken, fondsenwerving, communicatie, planning, HR-uitdagingen, procesverbetering, IT-uitdagingen, … .

Sinds 2022 organiseert Engage4 twee keer per jaar het traject Connected Learning, een samenwerking van 5 halve dagen met een bedrijfsteam om een concrete uitdaging van een social profitorganisatie aan te pakken.

>  Mieke begeleidt het Bootcamp 'Impactvolle samenwerking met bedrijven' 



 Website


Terug naar expertenoverzicht