Expertendatabank

Soms wil je graag een extra paar ogen om naar een organisatie-uitdaging te kijken. Verso onderhoudt contacten met experten die kunnen terugvallen op een uitgebreide track-record in de social profit. Ze hebben elk hun expertisegebieden en werken onafhankelijk van Verso.

Roeland.Broeckaert.jpg

Roeland Broeckaert

Consultant / coach / trainer / auteur

+32 486 40 77 96


Actief vanuit

Vlaams-Brabant

Thema's

Leiderschap, Strategisch management, Verandermanagement

Over Roeland

Roeland Broeckaert is oprichter van Roedel consulteen collectief dat mensen en organisaties tot hun volle potentieel wil laten ontwikkelen. Roedel Consult biedt ondersteuning in (dienend) leiderschapsontwikkeling en (responsieve) organisatieontwikkeling. 

Enkele jaren terug schreef hij het boek Dienend Leidinggeven, een praktische handleiding over leiderschap. Over hoe je je leiderschap organiseert rond de drie basisbehoeften van je medewerker, ook wel gekend als de behoeften ABC: (A) autonomie, (B) binding met de organisatie en (C) competentie.

Hij schreef in 2021 zijn tweede boek Respond!. Hierin beschrijft hij een methode om op een "cyane" manier een traditionele, piramidale organisatie heruit te vinden tot een responsieve organisatie. Vier jaar praktijkonderzoek in de meest uiteenlopende organisaties bracht hem tot een methode die teams kan helpen om blijvend veerkrachtig, zelforganiserend en responsief te worden. Om zo nieuwe werkplekken te creëren, gebaseerd op vertrouwen, verbinding en gedeelde verantwoordelijkheid. Respond! toont hoe je op die manier met meer flexibiliteit betere antwoorden vindt voor de uitdagingen in jouw organisatie.

Roeland runt Roedel Consult samen met onder andere Bram Kelchtermans die een sessie verzorgt op de Dag van de leidinggevende 2024.

Referenties

Roeland werkte onder meer al voor: Raakzaam, Ter Heide, CLB Molenbeek en woonzorgcentrum De Winde.


 Website


Terug naar expertenoverzicht