Expertendatabank

Soms wil je graag een extra paar ogen om naar een organisatie-uitdaging te kijken. Verso onderhoudt contacten met experten die kunnen terugvallen op een uitgebreide track-record in de social profit. Ze hebben elk hun expertisegebieden en werken onafhankelijk van Verso.

Marina Van den Broeck, Praxis (2).jpg

Marina Van den Broeck

Trainer / consultant

+32 486 28 87 17


Actief vanuit

Vlaams-Brabant

Thema's

HR - functioneren en evalueren, HR - leren en ontwikkelen, HR - teamwerking, Leiderschap

Over Marina

Marina Van den Broeck is medezaakvoerder van Praxis Netwerk.

Ze is een ervaren trainer en procesbegeleider van teams of leidinggevenden rond thema’s als moeilijke gesprekken voeren (alcoholgebruik, ziekteverzuim...), coachen van een conflict, basics van bemiddelen, omgaan met roddelen in een team, feedback geven en daarmee samenhangend funtionerings-, evaluatie- en ontwikkelgesprekken voeren, omgaan met moeilijke klanten, moeilijke vergaderingen leiden, processen (leren) zien bij vergaderen met bijzondere zorg voor identificatie van het 'thema' en besluitvorming, motiverende gesprekken voeren,….  

De thema's kunnen zowel aangeboden worden voor leidinggevenden - directe leidinggevenden en bestuur - als voor uitvoerende medewerkers. Afhankelijk van de vraag kan geopteerd worden voor een opleiding, een persoonlijke coaching (bijvoorbeeld conflictcoaching), of een team/organisatiebegeleiding. Voor bepaalde opleidingen wordt samengewerkt met een ervaren trainingsacteur.

Door jarenlange ervaring in de social profit sector op diverse terreinen bouwde Marina een know how op die ook buiten de door vernoemde thema's gaat. Dit is een pluspunt om alle  niveaus van de vraag te identificeren en om bijvoorbeeld tijdens een opleiding/begeleiding  ook de onderliggende/structurele factoren mee in het bad te nemen (bijvoorbeeld de impact van een verandertraject).

Marina is van opleiding orthopedagoge en heeft 30 jaar ervaring in de social profit sector.  Ze was lector en coördinator beroepspraktijk van de opleiding Sociale Readaptatiewetenschappen aan UCLL. Daarnaast engageerde ze zich ook als Maandcommissaris (comité van toezicht voor jeugdinstellingen - kinderrechtensecretariaat) in een Vlaamse (gesloten) gemeenschapsinstelling en als bestuurslid in een voorziening voor bijzondere jeugdzorg.

Referenties

Marina gaf onder meer al trainingen voor: de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), VIVO, ICOBA, de SERV en diverse steden en gemeenten.


 Website


Terug naar expertenoverzicht