Expertendatabank

Soms wil je graag een extra paar ogen om naar een organisatie-uitdaging te kijken. Verso onderhoudt contacten met experten die kunnen terugvallen op een uitgebreide track-record in de social profit. Ze hebben elk hun expertisegebieden en werken onafhankelijk van Verso.

Grieke Forceville Sacroche (2).jpeg

Grieke Forceville

Consultant / coach / trainer / docent

Actief vanuit

Brussel

Thema's

Besluitvorming, integriteit & ethiek, Governance, HR - functioneren en evalueren, HR - leren en ontwikkelen, HR - teamwerking, HR - welzijn en werkbaar werk, Intersectorale samenwerking, Leiderschap, Strategisch management

Over Grieke

Na een carrière van meer dan 20 jaar, waarin ze zelf leiding gaf, en ondersteuning en advies bood aan social profit organisaties, is Grieke sinds 2021 zelfstandig procesbegeleider, coach en trainer. Ze is daarnaast gastdocent en supervisor in het postgraduaat 'Leiderschap' van Artevelde Hogeschool voor leidinggevenden in social profit ondernemingen.

In haar werk als leidinggevende en consultant ontdekte Grieke meer en meer het belang van goed leiderschap. Niet zozeer het leiderschap van de CEO, directeur of coördinator, maar het leiderschap als een eigenschap en kwaliteit van de gehele onderneming. Eigen en gedeeld leiderschap zijn essentiële bouwstenen voor elke onderneming. Vandaag daagt Grieke leidinggevenden uit om uit hun gewoontes te stappen en te zoeken naar nieuwe mogelijkheden van leiderschap die de impact op mens en samenleving vergroten.

Haar aanpak is betrokken, gedurfd, verfrissend en resultaatsgericht. Ze gaat aan de slag met die thema’s die leidinggevenden, medewerkers en teams echt bezig houden, en haar procesgerichte aanpak zorgt ervoor dat iedereen mee kan en is. Grieke coacht zowel individuen als teams.

Van 2017 tot oktober 2021 werkte Grieke als consultant bij Hefboom vzw. Van 2014 tot 2016 werkte zij als raadgever Geestelijke Gezondheid op het kabinet van Vlaams minister Jo Vandeurzen. Daarvoor was zij werkzaam als leidinggevende en directie in organisaties in welzijn en gezondheid, waaronder CAW Brussel en het Centrum ter Preventie van Zelfdoding.

Grieke is opgeleid in Management in de Gezondheids- en Welzijnszorg, Procesgericht Leiderschap, Innovatieve Arbeidsorganisatie, Themagecentreerde Interactie en Oplossingsgericht Coachen.

Referenties

* Zorgraden Bruzel, Vlaamse Ardennen, Midden WVL, ... (2022 - 2023) rond goed bestuur, transdisciplinair samenwerken, functioneren van teams en coördinatoren, ...
* Bijs vzw, ouderinitiatief personen met een beperking, Sint-Niklaas (2022-2023): begeleiding naar een meer duurzame vereniging
* LDC 't Trefpunt Lommel (2023): begeleiding naar een duurzame structuur en teamwerking


 Website


Terug naar expertenoverzicht