Expertendatabank

Soms wil je graag een extra paar ogen om naar een organisatie-uitdaging te kijken. Verso onderhoudt contacten met experten die kunnen terugvallen op een uitgebreide track-record in de social profit. Ze hebben elk hun expertisegebieden en werken onafhankelijk van Verso.

Karel Volckaert, Riverrun.jpg

Karel Volckaert

Consultant

+32 497 549 202


Actief vanuit

Brussel

Thema's

Financiƫn, Governance, Innovatie, Leiderschap, Strategisch management, Verandermanagement

Over Karel

Karel Volckaert is medestichter en mede-eigenaar van riverrun, een adviesbureau dat organisaties, ondernemers, overheden en investeerders ondersteunt op vlak van strategie, financiën en organisatievraagstukken.

Karel studeerde af als burgerlijk natuurkundig ingenieur aan de Universiteit Gent. Na een aantal jaren als vorser aan de Universiteit te hebben gewerkt stapte hij in 2001 over naar de financiële wereld. Hij werkte als kwantitatief strateeg bij Bank Corluy (nu deel van ABN-AMRO) en vanaf 2004 als Senior Consultant en Director of Research bij een onafhankelijk waarderingsbureau (Strategus). Bij Econopolis, vanaf 2012, was hij lid van het Strategische Comité en verantwoordelijk voor algemene portefeuillestrategie en risico-analyse. In 2021 nam hij ook de rol van COO op zich bij beleidsdenktank Itinera. In riverrun werkt Karel voornamelijk rond organisatiestrategie, risico- en investeringsanalyses, en de ontwikkeling van duurzame zakenmodellen.

Zijn collega Gerrit Verlodt vervulde uiteenlopende opdrachten als zaken- en privébankier, onder meer als CEO van de private bank Van Lanschot Bankiers NV of als crisismanager van de Britse stock broker Williams de Broe. Gerrit bouwde internationale ervaring op in Londen, Parijs, Toronto en New York. Zijn ruime kennis inzake vermogensbeheer en bedrijfsfinanciering stelde hij in dienst van Econopolis voor hij riverrun mee oprichtte. Bij riverrun focust Gerrit zich op stakeholderbeheer, goed bestuur en kapitaalstructuur voor (sociale) ondernemers.

Referenties

Riverrun heeft als referenties opdrachten uitgevoerd voor organisaties in uiteenlopende sectoren, van for-profit-ondernemingen in industrie en diensten en overheidsinstellingen tot organisaties uit de cultuurwereld, de sociale economie of de zorgsector. We hielpen die organisaties bij strategische oefeningen, risico- en investeringsanalyses, het ontwikkelen van nieuwe zakenmodellen, stakeholderbeheer, het coachen van leiderschap en het organiseren van goed bestuur, de begeleiding van veranderingsprocessen, een enkele keer ook het remediƫren van mogelijke conflictsituaties.


 Website


Terug naar expertenoverzicht