Expertendatabank

Soms wil je graag een extra paar ogen om naar een organisatie-uitdaging te kijken. Verso onderhoudt contacten met experten die kunnen terugvallen op een uitgebreide track-record in de social profit. Ze hebben elk hun expertisegebieden en werken onafhankelijk van Verso.

elina van win.png

Elina Van Win

Consultant / interimmanager

+32 486 34 91 09


Actief vanuit

Vlaams-Brabant

Thema's

HR - instroom

Over Elina

Elina Van Win is de oprichter van HR Atelier en biedt korte en langere ondersteuning bij de uitbouw en implementatie van HRM-processen, steeds met een duurzame en inclusieve insteek.

Elina is naast HR-partner gespecialiseerd in beleid voor nieuwe medewerkers (onthaal/onboarding). Hoe zorg je ervoor dat je nieuwe medewerkers kan aantrekken die passen bij jouw organisatie en die zich voor langere termijn willen engageren? 

Onboarding gaat verder dan een warm onthaal op de eerste werkdag of een checklist met informatie. Als je goed inzet op het connecteren met nieuwe medewerkers zorg je ervoor dat nieuwe medewerkers zich goed voelen, zich willen ontwikkelen, zich engageren om de organisatiedoelen te bereiken en de intentie hebben om te blijven. Bovendien werk je zo aan je verzuim- en welzijnsbeleid. 

Een goed nieuwe medewerkersbeleid is heel breed: het start met de verwachtingen die je creëert bij potentiële medewerkers en gaat ook over connectie met beleid, cultuur in de organisatie, jobinhoud, visie en missie, sociale contacten, de rol die medewerkers kunnen opnemen, doelstellingen,...

Een begeleiding door Elina doorloopt meestal een aantal stappen: we starten met een scan van je nieuwe medewerkersbeleid, waarbij we een aantal sterktes en kansen bepalen. Na overleg met de directie stel ik een zo divers mogelijke groep medewerkers samen die mee willen brainstormen en werken aan het nieuwe medewerkersbeleid. Zij krijgen een workshop over nieuwe medewerkersbeleid en de input van de scan. Op basis hiervan gaan we aan de slag. We bouwen samen de acties uit en zorgen voor implementatie, zodat er een goed beleid voor nieuwe medewerkers is waarbij verschillende mensen een rol hebben. Door via cocreatie met een divers samengestelde medewerkersgroep te werken, streven we naar een inclusief beleid voor nieuwe medewerkers, waar álle medewerkers zich in kunnen vinden.

Soms is het nodig om bepaalde HR-processen te verbeteren om tot een goed nieuwe medewerkersbeleid te komen. Ook daarbij ondersteunt Elina organisaties, bijvoorbeeld:

  • wervingskanalen, selectiemethodes, employer branding vis sociale media en via ambassadeurschap
  • onboardingsprocessen uitbouwen, welzijn, absenteïsme,...

Rond inclusief onboarden geeft Elina workshops en webinars om organisaties te inspireren en te ondersteunen rond dit thema. 

In het najaar van 2023 lanceert HR atelier een toolbox waarmee je als werkgever zelf je beleid voor nieuwe medewerkers kunt uitbouwen.

Bekijk hier een gratis inspiratiesessie over het belang van onboarden

Referenties

Elina werkte onder meer al voor: SAM, Steunpunt Mens en Samenleving


 Website


Terug naar expertenoverzicht