Expertendatabank

Soms wil je graag een extra paar ogen om naar een organisatie-uitdaging te kijken. Verso onderhoudt contacten met experten die kunnen terugvallen op een uitgebreide track-record in de social profit. Ze hebben elk hun expertisegebieden en werken onafhankelijk van Verso.

Joris De Corte.jpg

Joris De Corte

Consultant / coach / trainer / docent / auteur

+32 486 82 14 93


Actief vanuit

Oost-Vlaanderen

Thema's

Intersectorale samenwerking, Strategisch management

Over Joris

Joris De Corte is licentiaat in de Politieke Wetenschappen en doctor in het Sociaal Werk. Het thema van intersectorale samenwerking op het snijvlak van zorg, welzijn, (geestelijke) gezondheid, onderwijs, wonen, werk, vrije tijd, enz. vormt al ruim 15 jaar de rode draad in zijn academisch werk. Hij was als onderzoeker en docent actief binnen het vakgebied van het sociaal werk en de bestuurskunde.

Hij is betrokken bij diverse onderzoeksprojecten: de geïntegreerde aanpak van kinderarmoede, Geïntegreerd Breed Onthaal (GBO), Eén Gezin Eén Plan, Buurtgerichte Netwerken (Kind & Gezin), Wijkgezondheidscentra, Brede Scholen met verbinding tussen onderwijs en welzijn, de Intersectorale Zorgnetwerken op het snijvlak van jeugdzorg, kinderpsychiatrie en sector voor personen met een beperking, enz.

Joris is vandaag nog steeds als gastprofessor verbonden aan de UGent. Daar doceert hij vakken in de Masteropleiding Sociaal Werk rond de thema’s van sociaal beleid en intersectorale samenwerking.

Met zijn adviesbureau ‘Over de Muur’ bouwt hij sinds begin 2022 voluit mee aan de brug tussen wetenschap en praktijk. Hij adviseert lokale besturen, zorgbedrijven, voorzieningen, verenigingen, instellingen, koepels, enz. rond het thema van intersectorale samenwerking.

Via 'Over de Muur' vervult Joris een strategische rol als klankbord bij de opstart en evaluatie of bijsturing van netwerken of samenwerkingsverbanden in het brede domein van het sociaal beleid. Hij hanteert een wetenschappelijk onderbouwd model om jouw organisatienetwerk (partners, ambities, structuur, enz.) eerst zorgvuldig in kaart te brengen. Van daaruit ondersteunt hij jullie bij het maken van gerichte keuzes in de uitbouw van samenwerking en in het zichtbaar maken van de resultaten of impact ervan. 

'Over de Muur' werkt in opdracht van groepen of netwerken van organisaties die de krachten willen bundelen maar ondersteunt ook individuele voorzieningen of instellingen die zich als lerende organisatie willen blijven ontwikkelen rond het thema van intersectorale samenwerking.   

Tenslotte geeft Joris ook lezingen (seminaries, studie- en inspiratiedagen,...) en vormingen op maat rond het thema van intersectoraal samenwerken. Bijvoorbeeld in ons Groeilabz-aanbod:  

Referenties

- Vlaams Instituut Gezond Leven: opdracht rond de evaluatie en bijsturing van het samenwerken in de sector van de preventieve gezondheidszorg;
- Vlaams Instituut voor de Eerste Lijn (VIVEL): opdracht rond vorming en de begeleiding van eerstelijnszones in de uitbouw van intersectorale samenwerking op het snijvlak van zorg, welzijn en lokale besturen;
- Stichting Lodewijk de Raet: opdracht rond het ontwikkelen van een krachtige strategie rond samenwerking in / met de brede socio-culturele sector.


 Website


Terug naar expertenoverzicht